Sparekasseformand skred til handling med medarbejderinfo

Efter at barske beskyldninger om dårlig ledelsesstil og manglende evne til at skabe tryghed og trivsel blandt medarbejderne i aftes haglede ned over den administrerende direktør i Fanø Sparekasse, Henning Balle, var det i dag en målrettet bestyrelsesformand, der skred til handling.

På et orienteringsmøde fortalte formanden, Jeppe Valbjørn, pengeinstituttets medarbejdere om udfaldet af tirsdagens ‘bråvallaslag’, hvor en god håndfuld medlemmer af repræsentantskabet forsøgte at overbevise bestyrelsen om, at Henning Balle bør fjernes fra direktørstolen.

De seks repræsentanter, der stod bag indkaldelsen til det ekstraordinære møde, fik ikke deres ønske opfyldt. I stedet fik bestyrelsen en klar tillidserklæring fra repræsentantskabets flertal til at få genoprettet ro, orden, tillid og tryghed til og i det lokale pengeinstitut.

jeppe-valbjoern”Og det ligger fast, at Henning Balle stadig står ved roret i Fanø Sparekasse”, fastslår Jeppe Valbjørn.
”I bestyrelsen bakker vi vores direktør op, men vi stoler også på vore medarbejdere. Derfor tror vi på, at vi i fællesskab kan komme ud af krisen”.

”Målet er at få bedre styr på vore visioner og strategier. Det bliver et fælles projekt, hvor alle skal arbejde sammen. Bestyrelsen vil fungere som katalysator, men samtidig vil vi sikre os professionel hjælp ’udefra’ via Finanssektorens Uddannelsescenter, fortæller Jeppe Valbjørn.

Formanden afviser samtidig, at bestyrelsen ikke har udvist rettidig omhu i den betændte affære om dårligt arbejdsmiljø i sparekassen.
”Det er bestemt ikke tilfældet. Selvfølgelig har vi ikke ønsket at sagen skulle komme så vidt. Vi har kendt til problemerne i et stykke tid, og har forsøgt at løse dem ’inden døre’. Det er så ikke lykkedes. I stedet er der opstået rygtedannelse og halve sandheder. Det er ærgerligt, men sådan er det”, lyder meldingen fra Jeppe Valbjørn.
Henning Balle selv har ikke ønsket at udtale sig i sagen i dag.

Relaterede artikler

Top