Sommerhusejere alene om badestierne

Badestierne ved Rindby Strand skal have ny belægning af flis, da det gamle flis-lag næsten er slidt helt af.

Ingen offentlige myndigheder vil være med til at vedligeholde nedgangene til stranden

BADESTIER – Sommerhusejerne ved Rindby Strand hænger alene på udgifterne til vedligeholdelse af badestierne i området. Hverken Naturstyrelsen eller kommunen vil være med til at betale. Det kom frem på Rindby Strand Grundejerforenings generalforsamling søndag den 14. juli på Cafe Axel.
Tidligere betalte Naturstyrelsen halvdelen af udgiften, men det holdt de op med for nogle år siden, fordi de skulle spare.
Grundejerne har så spurgt Fanø Kommune, om de vil være med til at betale.
”Men de har foreløbig sagt nej til at give halvdelen til vedligeholdelsen, selv om det jo ellers ville være godt for turist- og erhvervspolitikken,” sagde grundejerforeningens afgående formand, Jørgen Elsted Hansen i sin beretning.

Dyrt for grundejerne
Det vil i år koste grundejerne 40.000 kroner at vedligeholde stierne med først og fremmest flis, men enkelte steder også med hø. Udgiften udgør en væsentlig post i grundejerforeningens budget. Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Alternativet), var med til generalforsamlingen som gæst, men trods flere kritiske bemærkninger om problemet fra både bestyrelsen og nogle af de deltagende sommerhusejere undlod hun at kommentere spørgsmålet.
Jørgen Elsted Hansen nævnte flere andre muligheder for, at andre parter kunne bidrage til udgiften, eksempelvis campingpladserne, da alle jo har glæde af at benytte badestierne ned til stranden.
Ved generalforsamlingen valgte Jørgen Elsted Hansen at gå af som formand efter 13 år på posten og også at trække sig ud af bestyrelsen, som han har siddet i i 18 år. Ny formand blev den hidtidige næstformand Hans Kjær. Han er 66 år og gik tidligere i år på pension efter at have været direktør for Teknik og miljø i Esbjerg Kommune.

Nye navne i bestyrelsen
Ny næstformand blev Marianne Keldorff. Det nyvalgte bestyrelsesmedlem Heidi Maimburg blev sekretær, mens Carsten Schlein blev ny suppleant i stedet for Jan Dorner, der rykkede op som ordinært bestyrelsesmedlem. Annette Nicolaisen fortsætter som kasserer. Ud over formanden trådte også Hans Peter Jepsen ud af bestyrelsen.

Tekst og foto:
Keld Nissen

Relaterede artikler

Top