Sommerhusejer politianmeldt

Ejeren af dette sommerhus er af Esbjerg Kommune blevet anmeldt til politiet for at have ført en vej med metalplader hen over en beskyttet mose. Vi har anonymiseret stedet, da vi ikke på grund af GDPR-regler kan finde ejeren og interviewe vedkommende.

Kommunen holder ikke øje med, om lokalplanerne overholdes, mener DN

Hent hele artiklen som PDF her

SOMMERHUSSAG – En uden­øs sommerhusejer, der har bygget et 12-personers sommerhus i et område, hvor det kun er muligt at etablere en adgangsvej over et beskyttet moseområde, er blevet politianmeldt af Esbjerg Kommunes planmyndigheder, der har tilsynsmyndigheden. Og det er ikke det eneste sommerhusbyggeri, der har skabt uro på Fanø. Fanø Posten har modtaget flere henvendelser om sommerhusbyggerier fra blandt andre grundejerforeningen i Bjerges Leje i Sønderho og en person på Havstien.

Fem henvendelser
Danmarks Naturfredningsforening har fået fem henvendelser, oplyser Søren Vinding, bestyrelsesmedlem i DN Fanø. Det politianmeldte byggeri fik DN Fanø til at opsøge politikerne for at få dem til at udstikke klarere retningslinjer til forvaltningen, når den udsteder byggetilladelser.
”Vi synes, lokalplanerne er fornuftige her på øen, men hvorfor i alverden administrerer forvaltningen helt anderledes? Ud over politianmeldelsen har Fredningsnævnet også stoppet et byggeri på Albuevej. Hvorfor skal vi bruge tid på at holde øje med det her? Politikerne burde udstikke nogle klarere retningslinjer til forvaltningen,” siger han.
Christian Lorenzen, formand for Erhvervs-, natur og teknikudvalget bekræfter mødet mellem ENT-udvalget og DN Fanø.
”I forhold til forvaltningens arbejde her på Fanø vil jeg pointere, at der jo netop findes klare retningslinjer i form af blandt andet planlov, forvaltningslov og ikke mindst lokalplaner, som forvaltningen arbejder ud fra. Men som sagt: i denne sag er det faktisk Esbjerg Kommune, der er myndighed. Derfor er det også dem, der har indgivet politianmeldelsen. Og sagen ligger nu ved anklagemyndigheden,” siger
Christian Lorenzen.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

 

 

 

 

Tags

Relaterede artikler

Top