Så er den kommende svævebane til Skovlegepladsen bestilt

Trækvognene er yderst populære. De bliver skiftet, når de er slidt ned.

Formand Ove Gejl havde masser af nyt på støtteforeningens generalforsamling

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

LEG – Ting tager tid, når de skal forbi rådhuset. Det må også Fanø Skovlegeplads´ Støtteforening konstatere. På generalforsamlingen torsdag den 7. maj kunne formand Ove Gejl fortælle meget om netop det.
”Jeg vil indlede med, at der altid er rent og pænt på Skovlegepladsen, men også på legepladserne i Temposkoven og ved Realen. Tak skal I alle have for indsatsen. Legepladserne blive benyttet meget, og der er rigtig mange der støtter Fanø Skovlegeplads` Støtteforening med større eller mindre beløb. Tak,” indledte han.
”Det er dejligt at pladsen bliver værdsat. Sommeren 2023 var igen et meget velbesøgt år, så mon ikke vi stadig kan sige, at skovlegepladsen besøges af flere end 75.000 gæster om året? Selv i denne vinter, hvor vi havde vand overalt, kom der mange. Heldigvis kan man gå næsten tørskoet fra Sønderho indgangen, og nu kan man også gå tørskoet til toiletbygningen. På betonvejen er der stadig meget vand. Toiletterne har efter vinterlukning været åbne længe, hvilket vi er blevet rost meget for.”

Fanø Skovlegeplads. Tysk familie. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

En familie fra Tyskland har fundet vej til Skovlegepladsen på en skøn majdag her i 2024 og nyder alle pladsens legeredskaber.

Venter på svævebane
”I et par år har vi arbejdet på at få opsat en svævebane. Det gør vi stadig! Projektet venter stadig på en godkendelse, ikke fra Naturstyrelsen eller Miljøstyrelsen, men fra Fanø Kommune. Vi har måtte ændre i designet af svævebanen, da vi ikke kunne få godkendt en svævebane med kåverne som forankring af stålviren. Nu bliver det en trebensløsning, som illustrerer en redningsaktion fra et strandet skib. Det skal man tænke sig til! Det er en mere almindelig svævebane, som skulle være lettere at få byggetilladelse til. Økonomien er i orden, og svævebanen er bestilt,” kunne han fortælle.
”Sommerfesten for frivillige og sponsorer blev afholdt den 18. august. Private, som har givet mere end 500 kroner, blev også inviteret. Vi var cirka 45, som nød godt af grillmad med mere sponsoreret af slagter Christiansen, SuperBrugsen, Spar og Let Køb. Vi fik nogle hyggelige timer, og gentager selvfølgelig arrangementet i 2024. Det bliver den 17. august klokken 17. I kan allerede nu sikre jer en plads ved at indbetale 100 kroner til konto 1686–6520517977 eller via MobilPay 71485. Husk navn og e-mail. Så bliver I inviteret.”

Hygge i mørket
”I efteråret afholdt vi Hygge i Mørket i samarbejde med Danibo. Der kom små 200 deltagere, så vi havde to serveringer, klokken 18 og 20. Bente Villadsen havde lavet gullasch, og der var nok til alle. Også til dem, der fik flere serveringer! Så der var gang i den store gryde på grillen. Danibo var vært for forplejningen! Den 4. november gentog vi succesen med yderligere 100 deltagere. Vi er blevet opfordret til at gentage succesen i efteråret, både i uge 42 men også i uge 44. Så det gør vi! Ved fælles hjælp havde vi skaffet flere borde og bænke, og med levende og kunstige lys tog Skovlegepladsen sig rigtigt hyggelig ud.”
”Den af kommunen opsatte iglo-affaldsbeholder ved parkeringspladsen, har til dels løst pladsens affaldsproblem. Der er dog stadig enkelte der mener, at det er nemmere at bruge affaldssækken i toiletbygningen, hvilket ikke er heldigt. Det giver problemer i spidsbelastningsperioder, men heldigvis er der frivillige, der klarer det problem også.
Selvom vi har mange trækvogne og trillebøre, er alt ofte i brug. Vi sørger for, at slidte vogne bliver udskiftet.”

Dyr legeplads ved Realen
”Skovlegepladsens Støtte Forening har også legepladserne ved Temposkoven og Realen under sine vinger. På grund af råd blev rutsjebanen og legetårnet ved Realen nedtaget. Fanø Kommune har bedt Støtteforeningen om at være behjælpelig med at få retableret legepladsen. Det lykkedes støtteforeningen at indsamle cirka 400.000 kroner til projektet, som ændrede karakter i forhold til det projekt, vi fremlagde. Fanø Kommune ønskede en arkitekt på, og det endte med et flot projekt af arkitekt Helene Plet. Et projekt til budgetmæssigt cirka 4,5 millioner kroner, som vil give området ved Realen et gevaldigt løft, til glæde for både børn og voksne. Støtteforeningen havde lovet at støtte projektet med et anseeligt beløb. Men da støtteforeningens største donor ikke ønskede at støtte projektet, måtte støtteforeningen reducere støtten til projektet væsentligt. Støtteforeningen har afsat midler til støtte af legepladsen i Temposkoven, som også trænger til en opgradering. Begge legepladser i Nordby bliver flittigt brugt.”
Medlemmer valgt til bestyrelsen er Ryon Petersen, Helge Kærgård, Ove Gejl Christensen, Mads Strandgård, Jens Christian Juelsen, nyvalgt. Søs Josefsen og Dennis Elkjær modtog ikke genvalg. Suppleanter blev Karen Gejl Friis og Claus Thyssen.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

Relaterede artikler

Top