Langt ude i skoven… – er et eventyr…

Skovlegepladsen i Fanø Klitplantage fejrer 20 års fødselsdag, og støtteforeningen har ’adopteret’ skovlegepladsen i Kirkegårdsplantagen – kendt som ’Temposkoven’ i Nordby

Hele artiklen i PDF-format

FABELDYR – I Sherwoodskoven dukker Lady Marian og Robin Hood pludselig op mellem træerne.

De står helt stille i skyggerne fra de ranke stammer, som var de skåret i træ – og det er da også lige præcis, hvad de er.

Lidt derfra – i Eventyrskoven – er det selveste H. C. Andersen, der holder til, iført høj hat og butterfly, mens prinsessen på ærten snupper et hvil på de mange edderdunsdyner.

Og alle er de omgivet af fabeldyr og andre væsner fra den helt eventyrlige verden, der er skabt på Skovlegepladsen i Fanø Klitplantage mellem Nordby og Sønderho. Her står tiden stille, og fantasien får frit spil, mens ægte og levende rådyr stilfærdigt pusler omkring i området.

BILLEDGALLERI:

Her er der ro og fred til sjælen, plads til børnenes leg og tummel samt mulighed for at spise sin frokost eller grille midt i noget af det allersmukkeste og mest rekreative Danmark.

Stor opbakning fra alle

I år fylder Skovlegepladsen 20 år. Naturstyrelsen åbnede den i 1997, og lige siden har den vokset sig større og større, så den i dag strækker sig over ca. halvanden eventyrlige hektar.

Undervejs er der opstået et tæt og nært samarbejde mellem styrelsen og den støtteforening, der driver pladsen ’i hverdagen’. En forening, der har opnået stor anerkendelse for sin indsats, og som hele tiden har formået at skaffe midler til både nye indkøb og vedligeholdelse.

en-plads-pa%cc%8a-dragen

Kristine Kaas Krog, der er formand for støtteforeningen, sammen med foreningens kasserer, Claus Thyssen

”Vi mærker en stor opbakning – ikke bare fra Fanøs egne borgere og virksomheder, men også fra sommerhusejere og selvfølgelig fra de mange gæster, der besøger øen og legepladsen”, fortæller Kristine Kaas Krog, der er formand for støtteforeningen.

Sammen med foreningens kasserer, Claus Thyssen, kan hun bl.a. glæde sig over, at den indsamlingsbøsse til små og store bidrag, der står ved legepladsens toiletbygning, ofte må tømmes – og det er slet ikke småpenge, den indeholder.

dsc_0999

Endnu mere kan hun og de øvrige medlemmer af bestyrelsen glæde sig over det store og frivillige arbejde – både med opsyn, rengøring og vedligeholdelse – der bliver lagt for dagen.

h-c-andersen

Særlige træfigurer

Også det lokale Jobcenter har flere gange været involveret i diverse projekter på Landevejen 107, der er skovlegepladsens officielle adresse.
Her har der i øvrigt også været besøg af en delegation fra Rømø, der ønskede at gøre Fanø Skovlegeplads ’kunsten efter’.

Men det er en helt anden historie…

side8-trae2I forbindelse med legepladsens 10 års jubilæum i 2007 stod Naturstyrelsen og støtteforeningen nemlig bag et internationalt symposium for træskulpturer. Flere af figurerne stammer fra dengang. Men der kommer også stadig nye til, ofte udført af legepladsens litauiske venner, Julius og Vitalja, ligesom andre, spændende tiltag og ideer står på spring for at blive ført ud i livet.

”For eksempel har vi planer om et balanceområde i Sherwoodskoven. Her kan børn lege, at de er Robin Hood og hans fredløse mænd, eller måske er de sheriffen af Nottingham, der jagter ham.

side8-trae3I samarbejde med Naturstyrelsen og Fanø Ridelaug er vi desuden langt fremme med en ’fold’, hvor ridende gæster kan ’parkere’ hestene, mens de selv nyder pladsens mange muligheder. Sådan opstår der hele tiden nye ideer,” fortsætter Kristine Kaas Krog og Claus Thyssen.

Nyt medlem af familien

I år bliver de stationære bord/bænkesæt i øvrigt skiftet ud, ligesom et helt nyt ’kryds-og-bolle-spil’ er kommet til.

Desuden har bestyrelsen fundet tiden inde til at modernisere toiletbygningen samt renovere blandt andet cykelstativerne.

side8-trae4Det er ’Den lille skovlegeplads i Temposkoven’ i Nordby. Her er det især byens egne borgere og ikke mindst dagplejen, der har et ’fristed’ i hverdagen.

”Vi har etableret klatre-, rutche- og siddemuligheder på vores ’adoptivplads’. En flot legeflyver og et nyt gyngestativ er sat op, mens Fanø Kommune vil sørge for at rydde op i beplantningen og renovere stierne i området. Derfor håber vi også, at Fanøs egne borgere samt øens mange gæster og turister vil få glæde af de to legepladser i mindst 20 år endnu,” siger Kristine Kaas Krog og Claus Thyssen.

Snip, snap, snude – så er den historie ude…

Relaterede artikler

Top