Perfekt vejr til dragefestival

DRAGENDE – Mere end 5.000 drage entusiaster fyldte stranden fra Fanø Bad og så langt sydover, øjet kunne række. Et imponerende og dragende syn hele ugen og de fleste af dagene med perfekt drageflyvnings vejr. Traditionen tro blev den årlige fest i Fanø Rideklubs ridehal et tilløbsstykke.

DSC_6375

DSC_6385For 32. gang var der organiseret dragefestival på Fanø. Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg kom i 1985 til Fanø sammen med nogle venner for at flyve med drager. Han besluttede at vende tilbage de følgende år, og inviterede nogle venner med. Siden er antallet af deltagere bare vokset og vokset til dét, der i dag betegne som ’Verdens største dragefestival’.

Aftenfest lørdag

Udover at tilbringe dagene på stranden, samledes mange af drageflyverne lørdag aften til den traditionelle fest. En fest hvor der blandt andet bortauktioneres drager, og beløbet går ubeskåret til velgørende formål.

DSC_2470Viceborgmester Marius Nielsen bød velkommen og glædede sig over de mange deltagere samt de mange endagsgæster, som dragefestivalen også tiltrak til Fanø.

Festaftenen bruges også til at takke mange af de involverede parter for deres indsats.

”Traditionen tro vil vi også i år give en æresgave til en person, som har gjort en særlig stor indsats. Juryen har udpeget Reinar Kregovski, der har været med alle årene,” rundede Marius Nielsen sin tale af.

”Fra Danibo, Fanø Kommune og VisitFanø vil vi gerne udtrykke en stor tak for de mange år, hvor du har været en af de bærende kræfter bag ’Kite Fliers Meeting’ på Fanø,” fortsatte Hanne Thyssen, Danibo rettet til Reinar Kregovski.

Et Mekka for drager

”Du har din store andel i, at Fanø er kommet på verdenskortet som et Mekka for drageflyvere og gjort, at øen er blevet et spændende og interessant sted at besøge i juni.”

Blandt festdeltagerne var også Fredhelm og Marlies Timmermann fra Eckernförde.

”Vi kom her første gang til dragefestival i 1993 og har med hvert år lige siden.

Vi sætter pris på roen! Her er ingen larm og ballade, og vi kommer gerne til Fanø flere gange om året, hvor vi altid bor på Larses Toft,” fortæller Hr. og Fru Timmermann.

 

 

Relaterede artikler

Top