Nyt rekordsalg i Fanø Brugsforening: 136,3 millioner kroner

På en god, gammeldags generalforsamling med lækkert smørrebrød på bordet blev der også serveret rekorder

Hent artiklen som PDF her

ERHVERV – På en generalforsamling i april som endelig kunne holdes på den gode, gammeldags måde i Fanøhallen med frisk smørrebrød fra SuperBrugsens delikatesseafdeling, kunne brugsformand Torben Tobiasen og brugsuddeler Bent Kruse Madsen fortælle om en ny salgsrekord i Fanø Brugsforening i 2021: Ikke færre end 136,3 millioner kroner i nettoomsætning mod 124,7 året før.

Menuen stod på frisksmurt smørrebrød. Det gav mange positive reaktioner.

Menuen stod på frisksmurt smørrebrød fra delikatessen. Det gav mange positive reaktioner. Foto: SuperBrugsen.

Det dækker over omsætningen i SuperBrugsen i Nordby, Dagli’brugsen i Sønderho, OK-tanken i Nordby og Fanø Blomster i Hovedgaden i Nordby, som for første gang gav overskud.
De mange købeglade danske turister i de to Corona-år har dermed virkelig sat deres spor. I ’normalåret’ 2019, da der var færre danske turister, var omsætningstallet 115 millioner kroner, og i 2018 med de tre brandvarme sommermåneder var det 109,6 millioner kroner.
Overskuddet i 2021 blev på 1,9 millioner kroner mod 2,8 millioner kroner året før. Det skyldes især udgifter til 125-års jubilæet, ellers ville overskuddet have været noget højere.
”Årets resultat er påvirket af samlede udgifter på cirka 1,5 millioner kroner til fejring af 125-års jubilæum med medlemmerne, ekstra 20 procent jubilæumsbonus til medlemmerne samt jubilæumsgratiale til medarbejderne,” kan man læse i årsberetningen.

Jubilæumsfesten med Birthe Kjær på scenen gjorde et pænt indhug i overskuddet.

Jubilæumsfesten med Birthe Kjær på scenen gjorde et pænt indhug i overskuddet. Foto: SuperBrugsen

Et faldende antal turister her i første kvartal tyder på, at rekorden ikke bliver slået i år, hverken på omsætning eller overskud.
I sin beretning kunne Torben Tobiasen fortælle om et meget aktivt 2021 med gåture, fællesspisninger, foredrag, jubilæumsfest med Birthe Kjær, vinfestival, fremstød for appen og brugsforeningens mange medlemsfordele, drinksaften for kvinder, ølaften for mænd på Fanø Bryghus, konkurrencer om gratis benzin og meget, meget mere.
Han takkede selvfølgelig også de mange ansatte på øens største, private arbejdsplads for deres store indsats. Og sin bestyrelse.
Der var ingen nyvalg til bestyrelsen, og efter generalforsamlingen konstituerede den nye brugsbestyrelse sig således: Formand: Torben Tobiasen, næstformand: Martin Milter-Bay, sekretær Anja Hoppe samt bestyrelsesmedlemmerne Dorit Grumsen og Michael Kolby Jensen. Suppleanter blev Puk Svensson og Lene Gorzelak.

Forventer færre turister og et mindre resultat i 2022

  • Konkurrencesituationen indenfor dagligvarebranchen og ændrede indkøbsmønstre medførte et samlet fald i bruttoavancen på cirka 1 procent for Fanø Brugsforening i forhold til 2020. Medlemmer og kunder fik således varerne billigere
  • Fanø Brugsforening har med glæde bemærket, at Coop og SuperBrugsen har forbedret sig i avisernes uvildige prisundersøgelser indenfor dagligvarer i 2021
  • Den gamle dividende er blevet afløst af 1 procent medlemsbonus på alt køb via Coop-appen, Primekontoen giver ekstra 15 procent rabat på Änglamark-, Thise- og Coop 365-produkter
  • SuperBrugsen Nordby blev i 2021 medlem af klub100, og i de årlige Coop-kundeundersøgelser blev den 7. bedst blandt alle SuperBrugser i Danmark
  • Fanø Blomster opnåede det første overskud i butikkens historie
  • I 2021 blev der investeret strategisk og ledelsesmæssigt med øgede personaleomkostninger til følge. Øget bemanding i vin-og slagterafdeling, øget personale til levering af online-bestillinger fra Coop.dk MAD og et nyt ledelsesteam
  • Balancen viser en egenkapital på 36.804.000 kroner den 31/12 2021
  • Fanø Brugsforening fik i 2021 tilgang af 97 nye medlemmer, og der er nu 2.920 i øens største forening
  • I 2021 uddelte Fanø Brugsforening sponsorater for over 225.000 kroner til lokale foreninger og aktiviteter
  • Forventet udvikling i 2022: Uændret efterspørgsel, et lavere overskud på 2 til 2,5 millioner kroner på grund af et lidt faldende antal turister og krigen i Ukraine

Tekst: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top