Ny LAG for Fanø og Varde fik bestyrelse

Afstemningen tog så lang tid, at mørket faldt på, inden vi kunne få taget et billede af den ny bestyrelse for den ny LAG. Foto: Fanø Posten

Stor interesse for LAG Fanø-Varde på meget velbesøgt borgermøde i Strien

Hent artiklen fra avisen som PDF  her

UDVIKLING – Efter Fanøs nok mest indviklede afstemning nogensinde fik den ny LAG Fanø-Varde valgt en bestyrelse. Det skete på den ny LAGs stiftende generalforsamling den 30. august på Strien i Nordby. LAG står for Landdistrikts Aktions Gruppe. Hvert femte år skal der stiftes en ny LAG.
Ikke færre end 70 borgere fra begge kommuner deltog i mødet, og der var kampvalg om pladserne. Fra Fanø blev Morten Stendevad, Andrijana Brinch, Kim Fischer, Gitte Bang og Knud Erik Larsen valgt, sidstnævnte som suppleant. Fra Varde blev Dorthe Graugaard, Torben Haahr, Anita Utoft, Claus Brink og Knud Lykke valgt, sidstnævnte som suppleant. Formand blev Preben Friis-Hauge, udpeget af regionen.
Sofie Exner Koch sidder der også som udpeget af Fanø Byråd, det samme gør Holger Grumme Nielsen, der er udpeget af Varde Byråd.
LAG Fanø-Varde skal hvert år uddele 2,5 millioner kroner fra EU til udviklingsinitiativer i de to kommuner. Men først skal bestyrelsen lægge en strategi for sit arbejde.
Her er eksempler på det, den gamle LAG har givet støtte til: Rindby Forsamlingshus har fået 125.000 kroner til omfugning og klimasikring, Fonden Gamle Sønderho har fået 110.000 kroner til at reparere krøjeværket på Sønderho Mølle, så møllen fortsat kan male mel, Fanø Mikrobageri ApS har fået 217.250 kroner til bageri og café, og Haven Fanø har fået 111.000 kroner til overdækning i haven samt optimering af køkkenområdet.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top