Den ny LAG Fanø-Varde er klar til anden runde

LAG-møde med Lisbeth Højvang Lindberg, Varde. Copyright: Finn Arne Hansen

LAK-koordinator Lisbeth Højvang Linding fra LAG Fanø-Varde fortæller i byrådssalen på Fanø Rådhus, mens Julie Frey (tv.), frivillig i Fanø Biograf lytter. Otte personer deltog i orienteringsmødet.

Den første ansøgningsrunde i august 2023 førte til uddeling af to millioner kroner

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

UDVIKLING – I LAG Fanø-Varde har 2023 budt på den første uddeling af LAG-midler til lokale projekter, da der på baggrund af ansøgningsrunden i august blev uddelt næsten to millioner kroner til 12 lokale projekter, tre på Fanø og ni i Varde Kommune. Onsdag aften var der orienteringsmøde på Fanø Rådhus om anden runde.

Penge til tre ansøgere fra Fanø
Efter første runde står det klart, at firmaet Fanø Soft vil modtage 50.000 kroner til at udvikle et unikt produkt med øjenstyring til betjening af MitID, kaldet MitID EyeGaze. Produktet skal give handikappede borgere muligheden for at få en nemmere hverdag med øget digitalisering.
Fanø Boldklub tager aktivt del i den grønne omstilling med investeringen i en el-bus til brug for deres egen forening men også for de øvrige frivillige foreninger på Fanø, som vil også vil kunne benytte bussen. Bussen vil via samkørslen være med til at skabe et øget socialt fællesskab for øens børn og unge. Boldklubben vil få 303.500 kroner til formålet.
Gartnerfirmaet Agenius Grønne Anlæg modtager 158.000 kroner til at udvikle deres firma i en grøn retning og med øget fokus på gode arbejdsforhold for deres ansatte. Projektet indeholder investering i en hedvandsdamper, som bruges til grøn og effektiv ukrudtsbekæmpelse, en ergonomisk hækkeklipper og en ATV-træhauler. Man kan læse mere om uddelingerne her på lag-fv.dk/home/projekter.

Ansøgningsfrist 19. januar
I 2024 er der cirka 3 millioner kroner til uddeling til lokale projekter på Fanø og i Varde kommuner, og den folkevalgte bestyrelse har fastlagt følgende to ansøgningsfrister: Den 19. januar og den 21. august.
Var du forhindret i at deltage på en af de to informationsmøder i Varde Kommune eller Fanø Kommune, er det altid muligt at få et individuelt møde for projektsparring og vejledning ved at henvende sig til Lisbeth Højvang Linding enten per mail til lisl@varde.dk eller på telefon 20 58 56 72.

Ny hjemmeside
LAG Fanø-Varde har for nyligt lanceret foreningens nye hjemmeside, lag-fv.dk. Her kan du finde relevante informationer om foreningen og om at søge LAG-midler. Det er her, du finder foreningens udviklingsstrategi, som sætter rammerne for, hvad der kan søges projektmidler til i Fanø og Varde Kommune. Ligeledes finder du projektvejledningen, som beskriver kravene fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen i forbindelse med en ansøgning. Der er også link ansøgningsportalen, hvorfra ansøgningen skal udfyldes og indsendes. Du kan også følge foreningens arbejde på Facebook – søg på LAG Fanø-Varde.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top