Kølige Fannikerdage med ‘cool’ musik

Optoget runder Langelinie ved Seaside. Sol og varme var der ikke noget af, men senere var der masser af musik i teltene.

Fannikerdagene har udviklet sig til mere end en hyldest til Nordbys kulturarv. Det er efterhånden en god minifestival

Kis Sharasuvana i spidsen for optoget på Fannikerdagen søndag den 14. juli 2024. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten

Med Kis Sharasuvana i spidsen gik optoget søndag 14 minutter forsinket fra kirken.

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

FESTDAGE – Køligt og regnfuldt var det meste af tiden, da der i år var Fannikerdag eller -dage fra fredag den 12. til søndag den 14. juli. Men bortset fra lidt protestbrummen fra fiskerkonen over kolde 14 minutters venten foran kirken om søndagen, var der kun tilfredshed at spore med arrangementet i år.
Det var især takket være musikbooker Trine Buhl, der virkelig havde lagt sig i selen for at finde gode navne til de to musiktelte på festpladsen ved færgen.
En sjov episode illustrerede det til fulde. Signe Juhl Trio featuring Swinging Sisters var på scenen. Teltet var fuldt, og mange tilhørere er som redaktøren faste gæster i Fanø Jazzklub, kunne man se. Sangerne og musikerne var eminente, repertoiret var i top, og i en pause vandrede stifteren af Fanø Jazzklub Iver Petersen, 90 år, op og greb mikrofonen.
Han roste musikken i høje toner og takkede Trine Buhl for at have lavet et fantastisk musikprogram. Alle klappede begejstret. Signe Juhl, der jo ikke kendte Iver, blev lettere perpleks, men som den professionelle scenekunstner, hun er, skyndte hun sig at råbe ”En øl til den mand!”.
Bodes Blues Band gjorde det også forrygende, og i spillemandsteltet var der ligeledes stuvende fuldt det meste af tiden.
Jo, kulturarv og en god fest kan godt gå hånd i hånd. Tak til arrangørerne.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Fannikerdagen blev stiftet i 1956

Fannikerdagens stiftende generalforsamling blev afholdt d. 8. oktober 1953. Ophavskvinden var Hansine Jessen, kendt som ‘Rav Sine’. De første Fannikerdage fandt sted d. 3. og 4. juli 1954, og 2013 er således 60. gang der afholdes Fannikerdage. Foreningens formål er ved afholdelse af en årlig Fannikerdag at fremskaffe midler til at bevare minder om Fanøs sejlskibsflåde og nationaldragten og til Nordbys forskønnelse og bevarelse.
Denne formålsparagraf har været gældende siden foreningens opstart. Med etablering af Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling i 1978 i Skipperhuset blev følgende indføjet i foreningens love.
Kilder: Fannikerdagen.dk og Nordby Lokalarkiv / historie-online.dk.

Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten

En Fanø-udgave af Emil fra Lønneberg var også med i optoget ;-D

Børn i dragter på Fannikkerdagen 2024. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Mange børn i Nordby har efterhånden fået fannikkerdragter og bruger dem i optoget.

Fannikerdagen 2024, Nordby: Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Så runder vi hjørnet ved Seaside på vej mod festpladsen.

Christina List taler med Nordby-koner i dragt på Fannikerdagen 2024. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

Krimiforfatter Christina List fra Silkeborg var i Nordby for at lave research til sin kommende roman.

Relaterede artikler

Top