Grundejere vil sikre havadgang

Grundejerforening er meget bekymret over Fanø Bad-strandens grønne tilstand

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

TURISME – De lokale grundejere i Fanø Bad går nu i aktion for at redde adgangen til stranden, også med bil.
Bestyrelsen for Fanø Fanø Vesterhavsbads Grundejerforening oplever, at strandens tilstand med begroninger og vandfyldte områder giver en vanskelig tilgang til stranden og vandet for sommergæster, sommerhusejere og turister. Begroninger på stranden har udviklet sig over en 10-årig periode, som har medført, at der er opstået en ny klitrække mod syd, mener den.
”I hele Fanø Bads historie har der været adgang til vandet, og mulighed for at færdes til fods, på cykel og i bil samt at parkere på stranden. Hvis stranden ikke vedligeholdes tilstrækkeligt, vil det medføre at adgang til stranden og vandet hindres for badegæster, og der ville skulle etableres nye parkeringsområder i Fanø Bad til hundredvis af biler.

Fortsat begroning

Fanø Bad 2024, nedkørselen til stranden. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.

På stranden er der opstået grønne områder, som gør det svært at køre til havet. Foto: Fanø Posten.

Den fortsatte begroning medfører, at hele forstranden udvikler sig til et § 3-område, hvorfor der ikke ville kunne foretages vedligehold af stranden uden omfattende myndighedsbehandling og -dispensationer, siger formand Michael Ovesen på foreningens vegne.
”Adgang til stranden er kernen i Fanø Bads sommer- og badeliv, og ændring af dette vil have katastrofal betydning for turismen på Fanø og dermed, i sidste ende, for Fanø Kommune. På generalforsamlingen for Fanø Vesterhavsbads Grundejerforening lørdag den 13. juli blev det vedtaget at afsætte 100.000 kroner, som bestyrelsen eventuel kan råde over, til varetagelse af strandens vedligeholdelse. Dette vil sammen med andre private donationer kunne sikre de initiativer, der nu som fremtidigt er nødvendige. Midlerne vil kunne anvendes til entreprenørarbejde samt nødvendig rådgivning for at sikre adgangen til stranden og vandet, dets vedligeholdelse og ikke mindst fremtidssikring,” fortsætter han.

Hurtig dialog
Michael Ovesen opfordrer kommunen til hurtig etablering af en dialog med turist- og erhvervsforeninger, naturforeninger og andre med interesse i at sikre stranden for eftertiden.
”Adgang til havet skal kunne ske uhindret på en sandstrand, som Fanø Bad har haft i siden 1890’erne,” siger han.
Grundejerforeningen er interesseret i at indgå i dialog om den fremtidige vedligeholdelse af stranden. Målet er, at der igangsættes vedligeholdelsesarbejder i løbet af efteråret og fremover.
På generalforsamlingen viste afstemningen om forslaget til fremtidig vedligeholdelse af stranden en næsten entydig opbakning til, at der fremtidigt vil være ”en hvid strand, hvor alle kan færdes”.
Fanø Vesterhavsbads Grundejerforening har over 300 sommerhuse som medlemmer og har eksisteret siden 1934. Foreningen har i hele perioden arbejdet med at sikre løsninger for adgang til stranden og vandet, varetagelse af vedligeholdelse af veje og stier, afvanding og forsyningsforhold.
-fina

 

Tags

Relaterede artikler

Top