Kina-udstilling på stand by

Fanø Museum venter på renovering af plads og på en Kina-udstilling

MUSEALT – 2021 blev igen et år præget af corona, dog ikke med så mange restriktioner, og i højsæsonen endda meget lempeligt. Det konkluderer formand Else-Marie Gejl Christensen i bestyrelsens årsberetning.
“Alligevel er meget i venteposition. Det stort anlagte projekt Kina til Fanø i forbindelse med dragefestivalen, og hos os en udstilling med souvenirs, som sømanden bragte med hjem, blev udskudt, og bliver heller ikke til noget i 2022. Vi håber, at de venlige mennesker, der har stillet deres genstande til rådighed, bevarer tålmodigheden.”
“I 2021 havde vi fået stillet i udsigt, at den længe ventede renovering af Museumspladsen skulle sættes i værk, men den druknede i besparelser og måske kommunalvalg. Så vores midler til renoveringen står stadig og venter (og de trækker ikke renter – tværtimod). Vi har igen i år haft rigtig mange besøgende. 4028 i alt.
Det mest fantastiske besøg var naturligvis dronningebesøget. Dronningen er jo, som alle ved, et meget vidende og interesseret menneske, og det var en stor fornøjelse at vise Majestæten vores fine lille museum. Takket være vores meget informative hjemmeside var Dronningen særdeles velforberedt. På Dannebrog om aftenen blev besøget meget rost. De mange forberedelser op til besøget har også sat Fanø Museum på landkortet, så i hvert fald to fra sikkerhedsstaben har været på besøg med deres familier. Ud over det kongelige besøg har vi også haft besøg af Folketingets Præsidium og en stor del af Det færøske Lagting. Det var en flok meget interesserede gæster.”

Strikkefestival
Igen i år havde vi en meget hyggelig dag i Æ’ Bindstow i forbindelse med strikkefestivalen, hvor der blev strikket, drukket kaffe og spist fanøkringle og snakket om kvinder før og nu.
Handelsstandens julefejring skulle vi have deltaget i med nissehistorier i museet; men på grund af coronaens rasen blandt de 5 – 10-årige børn på Fanø var vi nødt til at aflyse; men julemanden blev vækket og hans fine postkasse pyntede foran museet. Vi prøver igen til næste år.
Ud over de daglige gæster har en del af især vore medlemmer bedt om at kunne besøge museet i forbindelse med udflugter, familiefejringer som runde fødselsdage og andre mærkedage, endda et diamantbryllup. Det er vi taknemmelige for. Det er særdeles velkomment og altid meget spændende besøg. Der er ofte blandt gæsterne nogen, der har et særligt forhold og nogle spændende historier om Fanø Museum.”
“Museumsinspektør Mette Slyngborg og historiker Louise Hauberg er i fuld sving med vores bog om ”de stærke fanøkvinder” Vi glæder os rigtig meget til udgivelsen.
Vores medlemsskare er stabil, og vi er taknemmelige for, at I stadig støtter op om museet, og vi er glade for de gæster, I bringer med. Vore kustoder har igen i år gjort en fantastisk indsats for at give gæsterne en unik oplevelse. Dette ses tydeligt på tilbagemeldinger på vores hjemmeside.
Med udgangen af 2021 vil vi fra Fanø Museum også takke for støtte fra Fanø Kommune og lokale virksomheder, samt for samarbejdet med Sydvestjyske Museer, som sørger for et højt fagligt niveau. Med håbet om et gensyn i 2022 siger vi tak til alle dem, der har besøgt og støttet op om Fanø Museum,” slutter formanden.

Relaterede artikler

Top