En million kroner uddelt på Martha

MuseumsCenter Fanø Bads Venner, der i november 2020 søgte museale formål at støtte, fordi man ville opløse sig selv og uddele formuen, har gjort alvor af det.

Ved et sejlende arrangement på turbåden Martha af Sønderho i dag den 10. juni blev sløret løftet for, hvem der skulle have den million kroner, der var i kassen ved opløsningen.
Fanø Kunstmuseum fik 400.000 kroner, så museet kan slå til, når der er Fanø-kunst i markedet. Foreningen Martha fik 200.000 kroner til en forlængelse af ’Svenskeren’ i Nordby, så Martha og andre skibe kan lægge til. Projektet står i alt til 465.000 kroner. Ideen til forlængelsen fik Martha af borgmester Sofie Valbjørn.
svenskeren

Svenskeren kan nu forlænges med 13 meter, så Martha og andre skibe kan lægge til.

Foreningen bag bunkerrundvisningerne, Fanø i Atlantvolden, ved Henning Brinch fik 120.000 kroner. De skal bruges til dræn og sikkerhedsforanstaltninger ved ’Stilling Nord’ samt en ny bog om 2. verdenskrig.
Fanø Kommune fik også penge, nemlig 151.000 kroner. De skal gå til et historie- og forskønnelsesprojekt ved Fanø Bad, hvor der med ’historiske kikkerter’ sættes spot på Fanø Bad anno 1900, cirka. Sydvestjyske Museer er samarbejdspartner.
Fanø Museum fik 50.000 kroner og vil bruge dem på en bog om alle de fanøkoner, der fik samfundet til at fungere, når mændene var til søs. Tak for en dejlig donation. Vil udgive bog om fanøkonerne, der fik samfundet til at fungere, når mændene var stukket til søs.

MuseumsCenter Fanø Bads Venners sidste formand, Peter Willumsen, glædede sig over, at den nedlagte forenings formue nu kommer ud at gøre nytte.

“Nu har I bare at lave noget ordentligt, men vi kan jo ikke rigtigt komme efter jer, da vi har opløst foreningen,” lød det med et smil fra tidligere formand Peter Willumsen, der var glad for, at pengene nu bliver brugt på gode projekter.
Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top