Film på storskærm ved lystbådehavnen

For at få liv på Fanø under coronakrisen bliver der nu arrangeret drive-in-bio

Hent hele artiklen som PDF her

CORONAKRISE – Fem aftener hen over forsommeren bliver parkeringspladsen ved lystbådehavnen i Nordby omdannet til en drive-in-bio med storskærm og plads til tilskuere i 80 biler.
Det er Jørgen Seyfarth fra strikkevirksomheden Christel Seyfarth Art Knits, der står for arrangementet på Fanø, mens det er lyd-, lys- og scenevirksomheden All Stage fra Varde, der står for den praktiske afvikling.
Ideen er udviklet i samarbejde mellem de to parter for at få gang i noget under coronakrisen, hvor alt ellers ligger stille.

Publikum skal sidde hver for sig og sammen i hver sin bil og se filmene, forklarer Jørgen Seyfarth

Publikum skal sidde hver for sig og sammen i hver sin bil og se filmene, forklarer Jørgen Seyfarth

”Der sker ingenting hen over sommeren, så noget skulle vi have gang i. Man kan ikke komme ud at samles, men man må godt sidde i sin bil hver for sig og så være fælles om en oplevelse alligevel,” siger Jørgen Seyfarth, som synes, det er en sjov idé at genoplive den nostalgiske drive-in-bio, der oprindelig er kendt fra USA.

Film i maj og juni
Det er meningen, at der skal vises film på storskærmen fire fredage og en søndag fra den 31. maj til den 26. juni. Filmene bliver fortrinsvis vist om aftenen. Arrangørerne har også reserveret pladsen til grundlovsdag, den 5. juni, og sankthansaften den 23 juni.
”Det kunne være, der kunne vises grundlovsmøder med taler på grundlovsdag, og der kunne måske også arrangeres noget sankthansaften, hvor man ellers ikke må samles, som det er nu,” siger Jørgen Seyfarth.
Drive-in-bioen får plads til 80 biler med omkring 250 tilskuere i alt. De sidder inde i bilerne og ser op på storskærmen, der bliver etableret på tre containere ved den indkørsel til p-pladsen, der ligger nærmest hen mod Fanø Sejlklub. Lyden får de via FM-kanalen i bilradioen, så der bliver ingen udendørs støj.

Må vise gamle film
Jørgen Seyfarth og All Stage har ingen intention om at skabe konkurrence til Fanø Biograf og har derfor også inviteret den lokale bio til at være med ved drive-in-arrangementerne. Men de er ikke umiddelbart stemt for at deltage.
”Det er fint tænkt at invitere os med, men det lyder ikke som noget, der er attraktivt for os lige nu i hvert fald,” siger formanden for bestyrelsen for Fanø Biograf, Manfred Hansen, der fortæller, at man slet ikke kan få nye film til fremvisning for tiden.
Jørgen Seyfarth er godt klar over, at det i første omgang kan blive nødvendigt at vise gamle film. Filmprogrammet, som All Stage står for at lægge, er dog ikke klar endnu. All Stage er godt kendt på Fanø i forvejen, da det også er dem, der står for de tekniske arrangementer omkring både Fanø Strikkefestival og musikfestivalen Fanø Vesterland.

Tekst og foto:
Keld Nissen

Relaterede artikler

Top