Fanø Sparekasse stopper som arrangør af Fanøløbet

Efter 17 år er det slut med Fanøløbet i sin nuværende form.

 

”Fanø Sparekasse vil ikke længere stå som arrangør af Fanøløbet, men andre må gerne tage over,” fortæller sparekassedirektør Henning Balle.

Der har ifølge Henning Balle været en faldende interesse de seneste år, og resultatet står ikke mål med omkostningerne.

”Der er mange udbydere af motionsløb og det er også mere ekstreme udfordringer, som eksempelvis maratonløb, der tiltrækker deltagerne,” uddyber Henning Balle, som også sætter spørgsmålstegn ved den økonomiske effekt for Fanø af Fanøløbet.

”Mætningspunktet er nået. Når store hold fra Esbjerg melder fra, så er Fanøløbet ikke med til at skabe en yderligere omsætning,” konstaterer Henning Balle.

Med stop af Fanøløbet kan der nu blive plads til disse events og andre arrangementer, der appellerer til moderne motionister og sportsudøvere.

Fanø Maraton er efter to år ved at være en etableret event, og i efteråret 2016 forsøgte den lokale sundhedscoach Stinne Berg at arrangere Fanø Vadehavs Challenge.

Og der er masser af anden inspiration at hente til nye events rundt omkring.

I Nationalpark Mols Bjerge er der eksempelvis arrangementer, der forener oplevelser, nationalpark og kultur.

Sommer Ultra i Mols Bjerge, kaldet SUMB, er en udfordring, hvor to deltagere og én cykel skal rundt i naturen i Mols Bjerge. Med kort, kompas og GPS skal ruten gennemføres, inden der er ’fest’ på Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Tilsvarende er der en vinterevent, VUMB; der på samme vis inddrager naturen i udfordringerne og skaber sociale rammer omkring hele arrangementet.

XTERRA Vestkysten blev i 2016 afviklet i Blåvand i et samarbejde mellem ProVarde, Hvidbjerg Strand Feriepark og XTERRA Nordic. Her blev deltagerne udfordret med svømning i Vesterhavet, Mountain bike rute gennem klitterne og gennem militærets øvelsesterræn samt løb forbi Blåvand Fyr.

På Bornholm har man organiseret sig omkring outdoor sports aktiviteter på hele øen, som også indgår i markedsføringen Bornholm: ’Kom og prøv kræfter med med klatring, surfing, rapelling, kajakroning, mountainbiking, dykning og andre actionprægede naturaktiviteter.’

Der er både plads og behov for nye initiativer på Fanø, og Fanø Sparekasse er parat til at støtte.

”Kommer der et nyt Fanøløb eller et andet arrangement, støtter vi gerne op som sponsorer,” siger Henning Balle.

dsc_3839

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanøløbet har tiltrukket løbere i alle aldre.

 

 

Relaterede artikler

Top