Fanø har fået et nyt badehotel med stil og nostalgi

Det 130 år gammelt skipperhus Beta-huset i Nordby på Fanø fik 1. april nyt liv med nostalgisk indretning og hyggelig atmosfære som et traditionelt badehotel

Hent artiklen som PDF her

TURISME – Lad os skrue tiden tilbage til 1892. ”Bliver verden for raffineret, skal du begive dig til idyllen,” skrev digteren Holger Drachmann, der nød at opholde sig på Fanø.
Det var ved indvielsen af ferieøens for længst hedengangne kurhotel. Siden dengang har samfundsudviklingen vendt op og ned på stor set alt, men bare ikke på den skønne perle i Vadehavet. Her er tidevandets unikke, afstressende rytme nemlig fortsat den samme, som om tiden står stille.

Dette værelse med dets mørke, elegante møbler er Grevens værelse.

Dette værelse med dets mørke, elegante møbler er Grevens værelse.

Så 1. april blev et nyt badehotel, Fanø Badehotel, indviet i Beta-huset fra 1892 i Nordby. Det er i traditionel stil, stærkt inspireret af tv-serien Badehotellet.

Værelserne er indrettet i hver sin stil.

Værelserne er indrettet i hver sin stil.

Man kan således leje Fru Andersens værelse, Ediths kammer, Grossererens værelse eller Grevens værelse. Det har plads til 20 overnattende gæster, og bookingen til sommersæsonen 2022 går fint – også selv om folk i dag næppe booker for tre uger.

Hvert værelses navn relaterer til et værelse i tv-serien Badehotellet.

Hvert værelses navn relaterer til et værelse i tv-serien Badehotellet. Skiltemager Brinch har graveret skiltene.

Skuespiler Jens Jacob Tychsen, også kendt som Weyse, kom da også forbi og underholdt. Den fik ikke for lidt med saftige kommentarer og gode sange fra 1940erne. Fotografering havde han desværre frabedt sig i sin kontrakt.

 Borgmester Frank Jensen var oprigtigt begejstret over, at Fanø Badehotel havde valgt at satse på kvalitet i oplevelsen.


Borgmester Frank Jensen var oprigtigt begejstret over, at Fanø Badehotel havde valgt at satse på kvalitet i oplevelsen.

Borgmester Frank Jensen var begejstret for initiativet, da han klippede den røde snor til hoveddøren inden koncerten.
”Det er skønt at se, at nogen investerer i kvalitet for turisterne,” lød det frit efter hukommelsen fra kommunens saksebevæbnede førstemand.
To lokale forretningsmænd, Carsten Svoldgaard og Niels Orla Rasmussen, er gået sammen om projektet. Og da der var reception og åbent hus 1. april, kunne de fortælle, at håndværkerne havde klaret transformationen på kun 63 dage!
I det daglige har de overladt nøglerne til Anette Bendixen, som har forpagtet Fanø Badehotel og indrettet det med så megen nostalgi, at man forventer at møde fru Frigh, kontorchefen og alle de andre i spisesalen.
Anette Bendixen har rejst land og rige rundt for at finde det helt rigtige interiør – gamle tapeter, møbler, belysninger, nips med videre, alt sammen i respekt for husets historie, hvor det under navnet Beta-huset var en del af det lokale skibsværft, som byggede de stolte sejlskibe fra Fanø.
”Vi har gentænkt husets oprindelige look og tilført det atmosfæren, som var fremherskende i første halvdel af det forrige århundrede. Men vi skaber ikke blot en kulisse, for vi skal jo også matche nutidens krav til komfort og finde en balance, hvor gæsterne kan nyde den helt originale stemning og opleve, hvordan det var at bo på et badehotel dengang”, fortæller hun.

Badehotellet skulle selvfølgelig have en gammeldags telefon i lobbyen som i tv-serien. Den sørgede bestyrelsesformanden for at levere.

Badehotellet skulle selvfølgelig have en gammeldags telefon i lobbyen som i tv-serien. Den sørgede bestyrelsesformanden for at levere.

Kun fem minutters gang fra færgen finder man det karakteristiske hus med 20 sengepladser, fordelt på ni værelser: Fire superior-værelser samt fem dobbelt- eller enkeltværelser. Her kan man drømme sig tilbage og planlægge udflugter til øens mange attraktioner.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top