Fanø Dagbog knokler løs med åbning af ny turistattraktion

Hele artiklen i PDF-format

FOTOUDSTILING – På en indendørs, grøn tennisbane lavet i kunststof knokler fem personer i disse dage for at være klar til åbningen af en ny, stor turistattraktion på Fanø. Det er ægteparret Christel og Jørgen Seyfarth, fotograferne Ole Joern og Robert Attermann fra Red Star og Kis Sharasuvana, som den 18. august åbner dørene for udstillingen Fanø Dagbog.

”Vi begyndte første gang at snakke om ideen for omkring et år siden. Vi var alle meget imponerede over Fanødragten og de historier, der knytter sig til den,” siger Christel Seyfarth.

Og netop Fanødragten er centrum for den nye udstilling. Med cirka 40 billeder af kvinder i Fanødragten vil de fire kreative personer omdanne tennisbanen til et stort, sort lokale med spotlys på de forskellige billeder.

”Vi har valgt nogle motiver, som måske ikke lige ville være det første, man vælger. Ideen har været at skildre kvindelivet på en mere kunstnerisk måde. Vi er vant til at se dragten i én stor masse, oftest sammen med en masse andre dragter, men her sætter vi dem ind i den rigtige kontekst. Der er mange, der ikke er klar over, at dragterne har hørt til forskellige funktioner for eksempel høstpigen. Det er det, vi gerne vil fortælle på en seværdig måde her,” siger Christel Seyfarth.

Et imponerende syn

”Sømanden kommer også til at være en del af det, men som en skygge i billedet. Og sådan var det jo også i virkeligheden, når de ofte var bortrejst i længere tid,” siger hun.

Fra venstre er det Ole Joern, ægteparret Jørgen og Christel Seyfarth samt Robert Attermann.

Og man behøver hverken at medbringe lup eller mikroskop, når man besøger den omdannede tennisbane lige bag Ferielejligheder Fanøbad. Billederne kommer nemlig til at fylde cirka to gange halvanden meter.

”Vi tror på, at det kommer til at blive et meget imponerende syn. Det der helt sorte rum og så alle billederne blæst op i stor størrelse og i farver,” siger Christel Seyfarth.

Der er dog stadig et større stykke arbejde at gøre, før udstillingen er klar.

Den praktiske del

”Vi har jo selvfølgelig brugt meget tid på den kreative del. At fotografere, få ideer til motiverne og i det hele taget være kreative. Nu er vi kommet til den praktiske del, og den er også sjov, men udfordrende på en anden måde. Men vi skal nok blive klar til den 18. august, det garanterer vi,” siger Christel Seyfarth.

Jørgen Seyfarth fortæller, at noget af det første, de begyndte på for et års tiden siden, var at søge støtte og se sig om efter en lokation. Og det var faktisk ved et rent tilfælde, at de fandt tennishallen. En hal som Ferielejlighed Fanø Bad har stillet til rådighed for dem.

I alt har de samlet knap 600.000 kroner ind i støtte til projektet. Støtten kommer blandt andet fra Region Syddanmark, Fanø Kommune og LAG Fanø Varde.

Relaterede artikler

Top