Et skæbnevalg for Fanø

Hent lederen som PDF her

En tysk-dansk investorgruppe, støttet af Destination Vadehavskysten og Dansk Kyst- og Naturturisme, vil opføre et hotelkompleks med 300 værelser på det omåde, hvor Feldberg Strandcamping, Rindby Supermarked og et tilstødende, tomt stykke land ligger. Hotellet vil måske kunne rumme 700-800 senge. Tallet er ikke blevet oplyst, og vi har ikke kunnet få det. Målet er 170.000 ekstra overnatninger om året, 21 procent flere, end øen havde i 2021. Dog vil det samlede overnatningstal blive lavere, hvis mange eller alle campingpladsens gæster holder op med at komme, når pladsen er væk. Der er i øvrigt 80-100 arbejdspladser og en del tilflyttere i sigte.

Planerne blev præsenteret på Fanø Skole den 21. januar af den tysk-danske investor Sven Hollesen. Og en pressemeddelelse om projektet blev udsendt to dage senere, underligt nok. I den kunne man få det indtryk, at kommunen bakker projektet op. Det har givet uro i byrådet. For kommunen har ganske vist i sin kommuneplan åbnet op for et hotel i Rindby, men lige nu har byrådet kun sagt ja til en idéhøring. Det siger noget om, hvor svært det må være at være politiker i et lille samfund som vores.

Lanceringen gik ikke godt, og det er der flere grunde til. Hvis mødet på skolen var blevet indledt med indlæg af de tre grundejere, som mange af os kender og har tillid til, og hvis de havde forklaret om baggrunden og det hårde arbejde, de har lagt i at højne områdets kvalitet, ville stemningen have været helt anderledes. Selvfølgelig skulle investorgruppens talsmand Sven Hollesen også have taletid, men havde han da bare taget nogle tegninger af de fire hotelbygninger med, som kunne have beroliget de mange tvivlere, så ville vi have stået med en roligere og mere afbalanceret debat nu.

Der er ingen tvivl om, at supermarkedsgrunden er grim. Og at Fanø har brug for et helårshotel, så vi kan få flere gæster i ydersæsonerne. Men er dette projekt det rigtige? Det er i sidste ende op til byrådet.

Relaterede artikler

Top