Borgerprotest mod byggeri

Christian Lorenzen (tv.) modtog underskrifterne, som Ole og Dorte Bay kom med.

35 personer har skrevet sig op til de 20 nye lejligheder på realgrunden i Nordby

Download hele artiklen her som PDF

BOLIGBYGGERI – Bølgerne er gået højt, siden vi kunne afsløre, at kommunen havde solgt grunden ved siden af Realen til Jensen og Jensen A/S.
For selv om de opfører 20 hårdt tiltrængte lejeboliger, er der kommet protester, blandt andet fra Dorte og Ole Bay på Vestervejen.
De afleverede i tirsdags 128 underskrifter imod byggeriets, især højden er de utilfredse med. De blev overrakt til Christian Lorenzen (K), der er formand for ENT-udvalget.
”Vi var også fremme i 2013, men da fik vi ikke lov at sige noget. Men nu har der været nabohøring, og så kan vi sige vores mening,” forklarer Dorte Bay.
Direktør Flemming Jensen, Jensen & Jensen A/S glæder sig over, at der allerede er skrevet 35 personer op til de 20 lejligheder. Han forklarer:
”Der står i lokalplanen, at man kan bygge i tre etager op til 12,5 meters totalhøjde. Hvis man havde fulgt vores første skitser med tagterrasser på et stort stykke, ville det meste af byggeriet have været seks meter lavere. Men fordi kommunen forlangte et sadeltag med rejsning på hele byggeriet, hvilket i øvrigt giver de øverste lejligheder skrå vægge, bliver det nu på 12,5 meter. Byggeriet bliver fortættet. Og det bliver højere, gennemsnitligt set.”
At der er blevet skåret ned på parkeringsarealet er også et krav fra kommunen, siger han.
Men naboerne ønskede jo nok ikke, at man skulle se ned i deres haver?
”Nu kommer der altaner og vinduer på tredje etage, dem kan man også kikke ned fra. Men set i bagklogskabens skinnende, hvide lys skulle der nok have været indkaldt til at orienteringsmøde for naboerne.”
”Kommunen har været meget imødekommende. Men at der kommer så meget ballade bagefter, kan den jo ikke gøre for,” slutter han.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top