Benjamin tror på en plads til Alternativet

Alternativets spidskandidat, den 28-årige Benjamin Strand Andersen, vil i byrådet for at skabe mere borgerinddragelse og ændre kulturen i det politiske arbejde

Hent artiklen som PDF her

VALGKAMP ’21 – Benjamin Strand Andersen fra Nordby er kun 28 år, har ikke en lang uddannelse. Alligevel kaster han sig nu som nyvalgt spidskandidat for Alternativet ud i kampen for at skaffe sit parti en plads i byrådet, idet Alternativets nuværende medlem, borgmester Sofie Valbjørn, har valgt ikke at genopstille. Og han er optimist.
”Om vi har en chance? Ja, det tror jeg. Jeg fornemmer, at folk godt kan se de gode ting, vi har bragt til bordet – og at vi har skabt en mere åben kultur. Jeg synes, at Alternativet er mere relevant end nogensinde. Vi skal i mål med den grønne omstilling, og paragraf 17 stykke 4-udvalget var en god idé. Vi har fået en energiplan, en bæredygtighedsplan og snart også en kystsikringsplan. Dét er vellykket borgerinddragelse,” fastslår Benjamin Strand Andersen.
Han har valgt Fanø Stadion som stedet for fotograferingen og interviewet. Det repræsenterer det frivillige foreningsliv og fritidsliv, som han brænder for og som står hans hjerte nært.

Godt tilpas i Alternativet
Der i græsset vil vi høre lidt om hans politiske liv.
”Jeg kom med i Alternativet i 2019. Jeg havde brudt med Socialdemokratiet på grund af deres ændrede flygtningepolitik, det stred mod mine værdier. Det var ikke på grund af lokale forhold,” fortæller Benjamin, der stillede op for liste S på Fanø i 2017 og fik ”32 eller 34 stemmer”. Det rakte til en 19. plads ud af de 40 kandidater, der stillede op.
I Alternativet har han følt sig godt tilpas. Blandt andet, fortæller han, mødes partimedlemmerne før Økonomi- og Planudvalgsudvalget møder og diskuterer sagerne ud fra devisen ’flere ved mere’.
”Det kan jeg godt lide. Og borgmesteren er god til at lytte til os,” siger han, der som en af sine mærkesager også vil arbejde for færre biler på øen.
Foruden Benjamin opstiller også Lene Kaltwasser Leonhardt. Liste Å benytter sig af partilisteopstilling, ikke sideordnet opstilling.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Benjamin Strand Andersen

  • Benjamin Strand Andersen er født juleaftensdag 1992 og er dermed 28 år
  • I de første fire år af sit liv slog han sine folder i Otterup på Fyn, men så flyttede han sammen med sin mor, far og storebror til Sønderho. Familien ville gerne tættere på morfaderen, brugsuddeler Knud Andersen. Han er i mellemtiden flyttet tilbage til Fyn.
  • Som 18-årig flyttede Benjamin fra Sønderho, og han bor nu i Nordby
  • Arbejder i et fleksjob hos Fanø Boldklub
  • Var i 2017 byrådskandidat for Socialdemokratiet, men han blev ikke valgt
  • Er meget aktiv i foreningslivet, blandt andet som medlem og frivillig i Fannikerdagen, som frivillig i Fanø Biograf, som medlem af Kulturelt Samråd og som stifter af foreningen De utrolige, der afvikler Mangfoldighedens dag i Nordby
  • Meldte sig i 2019 ind i Alternativet og er en fast tilhører, når der er byrådsmøder
  • Spidskandidat for Alternativet ved byrådsvalget 16. november 2021

Relaterede artikler

Top