Badeland ved Fanø Bad varmer op til genåbning

Direktør Otto Skak og souschef Edvard Køhrsen (siddende fra venstre) fra Slotssøbadet i Kolding får en snak med tre medlemmer af ejerforeningens bestyrelse – formanden Jonna Bacher samt Magne Lundgaard (øverst på trappen) og Carsten Hede.

GENÅBNING – Ihærdige bestræbelser er i gang for at få genåbnet det tomme og tørlagte badeland ved det gamle Hotel Fanø Bad på Strandvejen. Et nyt koncept, der har sit afsæt hos den selvejende institution ’Slotssøbadet’ i Kolding, kan måske bane vej for ny aktivitet og måske også nye faciliteter som udendørs sauna og spabad.

Det afslører formanden for Ejerforeningen Fanøbad Ferielejligheder, Jonna Bacher, der netop har haft besøg af ledelsen for Slotssøbadet for at se nærmere på mulighederne.

”Siden vi overtog badelandet efter den tidligere ejer, Bjarne Bøgh Jensen, i 2014 har vi haft flere modeller i spil for at få det åbnet igen. Hidtil er det ikke lykkedes, men i det nye koncept arbejder vi blandt andet med at skille badelandet ud som en selvstændig forening – altså som en forening i foreningen. Her kan vores medlemmer og alle andre så benytte badet via et medlemskab og særskilt kontingent,” fortæller Jonna Bacher.

Souschef Edvard Køhrsen fra Slotssøbadet påpeger, at det vil have stor betydning, at få Fanø Kommune med  i projektet.

”Det er rasende dyrt at drive et badeland. Fanø har et stort turistpotentiale at trække på, og sæsonen bliver længere, men hvis man fra politisk side også kan se mulighederne i aktiviteter som skolesvømning, ældresvømning og den slags – altså udenfor den egentlige højsæson – er der et godt fundament at bygge videre på. Hvis foreningslivet, aftenskoler, lejrskoler og andre så også kan se ideen i projektet, er vi godt i gang,” mener Edvard Køhrsen.

Jonna Bachers vurdering er da også, at ejerforeningens medlemmer vil være positivt stemt overfor både en genåbning og ideen om, at flere kan benytte det.

”I bestyrelsen forestiller vi os, at badelandet på visse tidspunkter kan være åbent for alle – forstået på den måde, at alle kan købe en billet og hoppe i. Det vil dog kræve, at vi ansætter en livredder, hvilket er dyrt.”

”Men måske ligger mulighederne lige netop i et mix af et medlemsskab med kontingent, der giver adgang hele året, mens en helt almindelig entrébillet kan være nok på andre tidspunkter, hvor der så er en livredder til stede,” forklarer Jonna Bacher.

Alligevel kan et badeland dog næppe stå alene. Det mener både Jonna Bacher og Edvard Køhrsen, der gerne ser, at nye faciliteter som eksempelvis udendørs spabad og sauna bliver tænkt med ind i planerne.

Sammen med badelandet overtog ejerforeningen i sin tid desuden receptionen, restauranten og sportshallen ved hotellet. Også de faciliteter lå en overgang øde hen, men er nu i drift igen.

”Reelt mangler vi altså kun at få nyt liv i badelandet – og det er et meget stort ønske for os, at det lykkes denne gang,” fortsætter Jonna Bacher.

Hun kan endnu ikke sige, hvornår bestyrelsen kan være på plads med en tidsplan for en eventuel genåbning, men slår fast, at der bliver arbejdet med sagen.

 

 

Relaterede artikler

Top