Store nedskrivninger og stort underskud i Fanø Sparekasse

REGNSKAB – Efter en stor stigning i nedskrivninger må Fanø Sparekasse rapportere et underskud på 13,8 mio. kr. for 2017 mod et lille overskud i form af ‘et sort nul’ i 2016.

“Underskuddet skyldes væsentligst øgede nedskrivninger på engagementer, som Fanø Sparekasse har taget i sine bøger før 1. juni 2015, hvor engagementerne siden har udvist en meget ugunstig udvikling,” hedder det således i regnskabets ledelsesberetningen.

“Der er ingen af sparekassens nuværende ansatte, som kan pålægges ansvar for de store nedskrivninger,” lyder det videre i beretningen, og dermed spilles ansvaret direkte videre til den tidligere ledelse.

Det røde regnskab blev præsenteret på et repræsentantskabsmøde torsdag den 22. marts, hvor en kritisk gruppering i repræsentantskabet igen forholdt sig meget kritisk til sparekassens nuværende ledelse. Kritikerne forsøgte også sidste sommer at få afskediget direktør Henning Balle efter længere tids uro.

Næppe megen ros

Forud for mødet i torsdags erkendte bestyrelsesformand Jeppe Valbjørn overfor Fanø Posten, at regnskabet næppe ville høste megen ros.

“Vi kunne da godt have været foruden de her tal, men der er også gode ting i min beretning – vi har nettotilgang af kunder, og sparekassen har stadig en stor egenkapital. Men vi har også nogle store nedskrivninger, og det har vi folk til at sidde og arbejde meget målrettet med,” understreger Jeppe Valbjørn.

Er selvstændigheden truet for Fanø Sparekasse?

“Nej-nej. I 2012 stod vi faktisk i samme situation, så det er ikke noget vi går i panik over,” siger formanden, der også bakker op om sin direktør.

“Jeg har også haft en dialog med nogle af de kritiske røster, og de har ikke talt for et skifte. Ledelsen har bestyrelsens opbakning, og til sidste repræsentantskabsmøde havde vi også repræsentantskabets opbakning,” påpeger Jeppe Valbjørn.

“Der er selvfølgelig kritik – det skal der til med sådan et regnskab – men når vi får lov at forklare tallene, regner jeg også med forståelse.”

 

Relaterede artikler

Top