’De tre musketerer’, Michael Zenon, Trine Egede og Niels Moshage driver nu Fanø Night and Stay. Foto Jens Bytoft.
Fanø Night & Stay er klar til at modtage hotel- og kursusgæster. 50 værelser står klar og listen med bookinger vokser
HOTELDRIFT – De mødtes i Grønland, verdens største ø. Nu er de samlet igen på en af Danmarks mindste, Fanø.
Her er de i fuld gang med at realisere en fælles drøm om bæredygtig hoteldrift, lokale tiltag, råvarer og samarbejder samt ikke mindst glade gæster.
Siden årsskiftet har de været i gang med at nyindrette og modernisere deres knap 2100 kvadratmeter store lejemål på Vangled i Nordby – den tidligere søfartsskole, og nu er de klar.
”Senest har stedet fungeret som bed and breakfast. Nu tager vi skridtet fuldt ud med et koncept, der byder på mere end blot overnatning og morgenmad,” fortæller Trine Egede, der er en af De tre musketerer, som den dynamiske trio kalder sig. De andre ’våbenbrødre’ er den køkkenkyndige, tjeneruddannede Niels Moshage og ’finansgeniet’ Michael Zenon.
”Niels og jeg er flyttet til Fanø, mens Michael vil holde et vågent øje med vores økonomi fra København. Her driver han sit eget konsulentfirma, men vil også være en flittig gæst på Fanø,” fortsætter Trine Egede, der i øvrigt også beholder sit eget konsulentfirma med fokus på virksomhedsledelse og organisation, (HR, human ressource, red.) og meget andet, dog nu med udgangspunkt fra Fanø.
”Det betyder, at stedet ikke blot bliver et hotel, men også et kursus- og konferencecenter. Vi vil også gerne være rammen om familiefester med videre, hvor vi – i modsætning til for eksempel traditionelle forsamlingshuse – kan tilbyde overnatning til festens gæster.”
50 moderne værelser
”Når vi kommer helt på plads, råder vi over 50 lyse og moderne værelser, hver især med eget bad, toilet og garderobe. Hertil kommer spiselokaler, mødefaciliteter og opholdsrum med mere samt en helt ny café,” tilføjer Trine Egede.
Samtidig satser den dynamiske trio på et nært nabo- og fællesskab med alle på Fanø. Derfor vil eksempelvis den nye café være åben for alle. Det samme gælder stedets ’bålhus’, hvor alle er velkomne til at tænde op i grillen, når sommer og sol igen holder sit indtog på vadehavsøen.
Konceptet indeholder desuden alliancer med lokale restauratører og leverandører, der kan tilbyde frokost- og aftenmenuer til hotellets gæster, selvfølgelig baseret på lokale råvarer og bæredygtighed.
”Vi planlægger også selv en række tilbud til øens beboere og turister. Det kan netop være samvær omkring grillen, kunstudstillinger, øl- eller vinsmagning. Idéer har vi i hvert fald nok af,” lyder det nærmest i kor fra musketerholdet, der i øvrigt, hver morgen – og i bedste ’søfartsskole-ånd’ – vil arrangere standerhejsning på pladsen foran hotellet.
De tre bliver i hverdagen godt suppleret af lokale Pernille Andersen, der som oldfrue er ’fulgt med’ fra det tidligere B&B, ligesom stedets navn Fanø Night & Stay forbliver uændret.
”I det hele taget satser vi på et værdifuldt og gensidigt samarbejde med alle på Fanø – og alle på Fanø skal være meget velkomne på hotellet. Foreløbig har vi i hvert fald alle tre følt os særdeles godt modtaget her på øen, og den gæstfrihed skal naturligvis også gå den anden vej,” fastslår Trine Egede
Motorcyklister og Blokart-kørere
Allerede nu er der god gang i bookingerne hos Fanø Night & Stay. Ud over traditionelle gæster og selskaber har en flok Harley Davidson-entusiaster således meldt deres ankomst i store bededagsferien. Desuden venter hotellet besøg af en gruppe Blokart-kørere, (en slags windsurfing på hjul, red.), der vil prøve kræfter med vinden på stranden.
Mødtes i Grønland
De tre musketerer mødtes i Grønland, hvor Niels Moshage arbejdede i restaurationsbranchen. Trine Egede og Michael Zenon kom forbi i hver deres konsulent-sammenhæng. De tre faldt i snak, ’kemien blomstrede’, og tanken om det fælles hotelprojekt tog form. Ideen er nu realiseret, efter at Niels Moshage læste om de ledige lokaler på Vangled i Nordby.
Tekst: Jens Bytoft