Storvask for åbent tæppe i Fanø Sparekasse

Fingrene blev bestemt ikke lagt imellem, da en god håndfuld medlemmer af repræsentantskabet ved Fanø Sparekasse tirsdag aften (den 6. juni, red.) forsøgte at få pengeinstituttets bestyrelse til at skille sig af med direktør Henning Balle.
Det skete på et ekstraordinært møde i repræsentantskabet. Her kom det frem, at de utilfredse medlemmer af repræsentantskabet egentlig ikke har noget at udsætte på direktørens faglige kvalifikationer.

Det har de til gengæld så absolut, når det handler om Henning Balles evne til at samarbejde med medarbejderne. Fra flere sider blev det hævdet, at direktørens ledelsesstil bygger på frygt, og efterlader sig en kølvandsstribe af såvel opsigelser som grædende og sygemeldte medarbejdere.

Bestyrelsens formand, Jeppe Valbjørn, erkendte, at der er udfordringer i samarbejdet mellem direktøren og dele af medarbejderstaben – men ikke alle. Han understregede samtidig, at en samlet bestyrelse har fuld tillid til Henning Balle, og ikke agter at skille sig af med ham.

I stedet vil bestyrelsen forsøge at gyde olie på vandene, få parterne til række hånden frem og forlade de skyttegrave, der er gravet i den sidste tid. Det skal blandt andet ske ved et visionsseminar i nær fremtid.
Bestyrelsen, og sparekassens advokat, Bo Holse, Aarhus, antydede desuden, at hele sagen om mistrivsel og utryghed blandt medarbejderne er omgærdet af så mange rygter og halve sandheder, at den berømte lille fjer for længst er blevet til meget mere end fem fuldfede høns.

dsc_1611“Men vi erkender, at vi har et ubehageligt problem. Det vil vi gøre alt for at løse,” lød det fra Jeppe Valbjørn.

Med bestyrelsens blanke afvisning af at skride til en afskedigelse af Henning Balle, var der kun én mulighed tilbage for de utilfredse repræsentanter, nemlig at afsætte bestyrelsen, der alene har myndigheden til at ansætte og afskedige pengeinstituttets ledelse.

Så vidt ville de utilfredse repræsentanter dog ikke gå. I stedet kom det til en afstemning, hvor bestyrelsen fik en tillidserklæring fra repræsentantskabet, baseret på 24 ja-stemmer, ingen nej-stemmer og fire blanke stemmer.
Henning Balle kom til Fanø Sparekasse i 2015. Han afløste Freddy Christensen, der nåede at havde jobbet som administrerende direktør i mere end 30 år.

Relaterede artikler

Top