Spar på Fanø genindviet med manér

Lørdag den 5. oktober bød hundredvis af borgere og turister genåbningen af Spar i Nordby velkommen

Hent hele artiklen som PDF her

HANDELSLIV – Har Spar været savnet? Det var der overhovedet ingen tvivl om, da Charlotte og Peter Junge lørdag den 5. oktober klokken 10 lod Dagrofas kædedirektør Richo Boss klippe snoren over til deres genåbnede Spar-butik på Strandvejen i Nordby.

Der blev hurtigt trængsel ved indgangen. I baggrunden nyder gæsterne de rundstykker og kaffe, der blev delt ud.

Mange tyske turister
Omkring 70-80 forventningsfulde Fanø-borgere og rigtigt mange tyske turister, der jo kender Spar fra Tyskland, stod klar til at indtage butikken – og spise nogle af de hundredvis af gratis rundstykker, der hurtigt forsvandt, som formiddagen skred frem. Heldigvis holdt det tørt, så rundstykkerne og kaffen kunne nydes i det fri uden problemer.

Peter Junge bød med fru Charlotte ved sin side velkommen fra en ølkasse – naturligvis!

Peter Junge bød med fru Charlotte ved sin side velkommen fra en ølkasse – naturligvis!

Mange havde gave med
Butikken var i dagens anledning proppet med gode tilbud, mange kom med blomster og gaver, og alle tre kasselinjer måtte tages i brug for at betjene kunderne, som der blev flere og flere af op ad formiddagen.Ved kasserne og i butikken sås flere kendte ansigter, men der var også nye, som ikke tidligere har været ansat i Spar.

 De første kunder i den genåbnede butik, Peter Michélsen fra Ren Strand Fanø med datteren Mille.


De første kunder i den genåbnede butik, Peter Michélsen fra Ren Strand Fanø med datteren Mille.

Og købmandsparret? De fik vist en forsmag på, hvordan en dag i højsæsonen er på Fanø…

Næste ferie skal holdes på Fanø

Charlotte og Peter Junge

Charlotte Rødtness Junge og Peter Junge er det ny Spar-købmandspar på Fanø. De har også butik i Filskov ved Grindsted. ”Næste sommerferie holder vi på Fanø,” fastslår Peter Junge med et bredt smil.

Nyt købmandspar i Spar på Fanø ser stordriftsfordele i at have to butikker

MINIPORTRÆT – Charlotte og Peter Junge betænkte sig ikke, da de fik chancen for at genåbne Spar. I forvejen har de i 14 år drevet en mindre Min Købmand-butik i Filskov med kun 1000 indbyggere.
”Vi har altid drømt om en butik nummer to,” siger den kontoruddannede Charlotte, der har arbejdet i købmandsbutikken i Filskov i fire år.
”Vi ser stordriftsfordele i at have to butikker, blandt andet kan vi byde på et større parti varer og få rabat,” påpeger Peter, der er købmand, fordi han kan lide kundekontakten, har lidt af et kræmmergen og kan lide kombinationen af praktisk og administrativt arbejde.
Charlotte, der skal drive butikken på Fanø, glæder sig:
”Det er et spændende. Det er på en ferieø, og det giver en helt anden stemning. Det er en kæmpeudfordring, men det er en dejlig ø at komme til, og folk er fantastiske og imødekommende. Jeg ser et kæmpepotentiale i butikken,” bemærker hun.
Parret bor på en landejendom med de tre børn, Natalie, Valentin og Josefine, en lille hest, en hund, en kat og to får.
”Næste sommerferie holder vi på Fanø,” fastslår Peter Junge med et bredt smil.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

 

Relaterede artikler

Top