Sønderho kaster sig ud i sin helt egen strikke-byfest

Strikkebanko i Sønderho 2021. Copyright: Per Hofman Hansen

Borgerforeningens Erhvervsgruppe sætter et optjent overskud på højkant og håber på en årligt tilbagevendende begivenhed

Hent artiklen fra avisen som PDF her

STRIK – I årevis var Sønderho med, dog nok mest på sidelinjen, når Christel og Jørgen Seyfarth trak i tusindvis af gæster til Fanø med deres store strikkefestival. Den hedder nu Wooldays og foregår kun i Nordby.
Så om kort tid springer den lille by ud med sit helt eget arrangement – Fanø Strik – der dog favner andre destinationer end blot den hyggelige by på øens sydspids.
”Vi tjente lidt penge undervejs i samarbejdet med Christel og Jørgen Seyfarth. Det er dem, vi nu sætter i spil, og håbet er da, at det kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed,” fortæller Merete Engsted, der er formand for Sønderho Borgerforening, og dermed også er frontfigur i Sønderho Erhvervsgruppe, der er den egentlige arrangør af Fanø Strik.
Med til at trække i trådene – eller garnet – er brugskunstbutikken Kunstladen og den lille gårdbutik Angus & Merino, der sælger anguskød og merinogarn. Begge har adresser ved Rindby.

Mange aktiviteter – og jazz

I år skal der bådes strikkes, farves garn, laves sutsko og lyttes til jazz.

I år skal der bådes strikkes, farves garn, laves sutsko og lyttes til jazz.

Flere andre aktører i og omkring Sønderho tager del i festlighederne, der strækker sig fra den 15. til den 18. september, og der er nok at glæde sig til, mener Merete Engsted.
”Det meste handler naturligvis om strikning og garn, men i alle afskygninger – fra strikkebanko over plantefarvning til vævning, broderi med uldgarn, fremstilling af sutsko og meget mere. Vi har desuden et spisetelt, udstillinger, udflugter samt romsmagning og jazzmusik,” fortsætter Merete Engsted.
Hun fortæller videre, at alt sådan set er gratis – også de busser, der bliver sat ind mellem Nordby, Rindby og Sønderho.

Strikkeri i Sønderho 2021.

Der er næppe noget så stress-nedsættende som at strikke. Og selvfølgelig kan man strikke og lytte til præsten imens.

”Selvfølgelig er man velkommen til at smide en mønt i kassen, når man kører med bussen, men i princippet er der fri adgang,” slutter borgerforeningens formand, der til gengæld kan fortælle, at det hele begynder med en omgang ’late night’, stande, udstillinger og spisetelt i Sønderho torsdag den 15. september klokken 16.

Tekst: Jens Bytoft
Foto: Per Hofman Hansen

Relaterede artikler

Top