Et bilfrit Sønderho til debat

Sønderho Borgerforening vil gerne have parkering her på strandingsarealet. Den bilfri by, som kommunen ønsker at drøfte, er der nok mere delte meninger om.

SØNDERHO – På en velbesøgt generalforsamling med 45 deltagere, der nød fanøsmørrebrød og punch, kunne formand Merete Engsted fortælle, at der hænger lidt af en grå sky over byen.

”Bestyrelsen mødes én gang om året med kommunen, og lige nu hænger der en grå sky over Sønderho, da kommunen i sit trafikplanudkast nævner muligheden for et bilfrit Sønderho”, fortæller formanden, der atter blev genvalgt, da ingen andre i salen ville tage posten.

Bortset fra det var det en positiv beretning. Der er gang i Sønderho, der er tilflytning af unge børnefamilier, og daginstitutionen Bakskuld har 18 børn. En udvidelse står for døren, så det grå guld-herrehold, der har haft et billardbord i østfløjen, har måttet opmagasinere det, mens der ledes efter en ny placering.

”Men børnene har jo førsteprioritet, det er vi alle enige om”, siger formanden.

Noget, som en bosætningsgruppe med Frederik Brink Jensen i spidsen arbejder på, er at købe et prøvehus for mulige tilflyttere i Sønderho.  At købe en grund og bygge tænkes der også på. Men det er dyrere.

Smagens Dag igen

Borgerforeningen vil i øvrigt i år gentage Smagens Dag onsdag i uge 42 og arbejder på at få etableret parkering på strandingsarealet.

Det tilhører Sønderho Antenneforening, men der er god vilje til at få det ført ud i livet, fortæller Merete Engsted.

Økonomien er rigtig god, og borgerforeningen har støttet flere gode projekter i det forløbne år.

Hjemmesiden er opdateret med de nye ansvarsområder og ansvarlige.

Tekst Finn Arne Hansen Foto: Vivian Bertelsen

Relaterede artikler

Top