Sikker buskørsel prioriteres frem for at nå færgen i tide

BUSKØRSEL – Køreplanen for bussen på Fanø har henover sommeren været for stram for chaufførerne at overholde, og det har mundet ud i en del klager over forsinkelser, hasarderet kørsel, dårlig tone i bussen og meldinger om, at bussen slet ikke kom.

”Vi har drøftet situationen med busselskabet og aftalt, at Fanø Kommune prioriterer sikker kørsel og god oplevelse for passagererne frem for at ’nå færgen’. Det er aftalt, at køreplanens rute ikke fraviges, således at man ved, at bussen kommer, og at den sandsynligvis er forsinket,” lyder det blandt andet i en pressemeddelelse fra Fanø Kommune.

De oplyser desuden, at der i forbindelse med større arrangementer og lignende vil blive vurderet, om der er behov for ekstrabusser. Til Strikkefestivalen er der eksempelvis arrangeret to ekstrabusser.

Færre cykler med

Fanø Kommune skriver også, at de bevidst har valgt en bus i midi-størrelse på 9 meter frem for 12 meter. Det er gjort, da man ønsker at kunne tilbyde buskørsel til Sundhedscenteret. Den mindre plads har dog ført til, at passagerer er fortørnet over, at der ikke til enhver tid kan tages barnecykler med i bussen, hvilket der til tider ikke kan på grund af sikkerhedsmæssige grunde. Den vurdering er overladt til chaufføren, hvilket har ført til dårlig stemning og forsinkelser.

Kommunen skriver til sidst, at køreplanen fra den 13. august vil blive ændret, så den passer bedre til elevernes mødetider.

Den nye køreplan kan ses på kommunens hjemmeside.

Tags

Relaterede artikler

Top