Sejlende Vadehavs-udstilling officielt indviet

Naturvejleder Marco Brodde fortalte om udstillingen, og indvielsen blev overværet af et stort presseudbud, inkl. to TV-stationer.

Hele artiklen i PDF-format

VERDENSARV – Violinerne spillede, solen skinnede, og der var højt humør ombord, da den flotte Vadehavsudstilling på færgen fik sin officielle indvielse 27. januar.

Der var stort fremmøde af turistorganisationer, politikere og ikke mindst kommunens bærende kræfter bag udstillingen.

Den sejlende indvielse, der strakte sig over et par dobbeltture, havde også tiltrukket hele to TV-stationer og hele den lokale verdenspresse.

dsc_3996-cmyk

”Vadehavet er jo en fantastisk historie om sol, sand, strand og vand. 15 mio trækfugle kan ikke tage fejl,” lød det fra en veloplagt salgs- og marketingschef, Lindy Kjøller fra Færgen.
”Og det fine er jo, at de bedste historier udspiller sig udenfor højsæsonen. Der er stadig masser af plads til nye og andre gæster – især udenfor højsæsonen – og det er også med til at styrke de politiske ambitioner om større bosætning og vækst. Vadehavet er en fantastisk mulighed, og en historie, der skal fortælles bredt.”

Marketingchefen pegede også på, at Færgen ’elsker at være en del af det lokale’, så han sagde straks ja, da Jacob Bay fra kommunen ringede og præsenterede ideen for ham.

”Og jeg blev rigtig, rigtig stolt, da jeg så resultatet. Faktisk så stolt, at vi nu har besluttet at forlænge sejltiden til 24 minutter og forbyde folk at blive siddende i bilen under overfarten,” sagde Lindy Kjøller til stor moro for forsamlingen.

Fra kommunens side blev det fremhævet, at man nu bogstaveligt talt kommer gæsterne i møde med den nye udstilling.

dsc_4010

”På Fanø har vi tænkt anderledes. I stedet for at bygge et naturformidlingscenter for verdensarven, der skal kæmpe for at trække gæsterne til, har vi valgt at formidle dér, hvor gæsterne alligevel er. Udstillingen er både for gæster og de lokale, og det er første skridt i retning af at gøre Fanø til ét stort formidlingscenter,” lød det fra Kristine Kaas Krog, formand for Erhvervs- natur- og teknikudvalget.

”Jeg håber, at alle vil tage sig tid til at studere plancherne og ikke mindst komme ud at se, opleve og mærke verdensarven i virkeligheden,” sagde hun, inden hun klippede snoren og officielt indviede udstillingen.

 

 

Relaterede artikler

Top