Sæsonstart på kunstmuseet med to forrygende udstillinger

Krestine Harboes Forandringer og trioen Egesborg, Töws og Busk Hoffs Tabte somre er turen til Sønderho værd

Hent artiklen som PDF her

KUNST – Vauw! Bare vent, til du ser værket Syndfloden på førstesalen af Fanø Kunstmuseum. Krestine Harboe, der er uddannet på Aarhus Kunstakakademi, har med værket skabt noget enestående.
På et jernstativ har hun skabt en nedadgående bølge af fabelagtige keramikafstøbninger af stranden på Fanø. Inden de blev brændt i ovnen, hånddekorerede hun dem alle. Eller rettere sagt: Hun sprøjtemalede dem forsigtigt og omhyggeligt med en lille håndsprøjte. Det (hele processen, red.) tog to år!
Hendes inspirationer er blandt andet fundet i vølvens spådom i Den ældre Edda om verdens undergang og genopståen. Udstillingen, der kombineres med et lydværk, kan ses fra 9. april til 26. juni.

 Museumsformand Birgit Knudsen ved den grafik, hun bedst kan lide fra Tabte somre.


Museumsformand Birgit Knudsen ved den grafik, hun bedst kan lide fra Tabte somre.

Tabte somre hedder en udstilling af Jan Egesborg fra Sønderho, Johannes Töws og Ulrich Busk Hoff. Den er med grafik fra bogen af samme navn om Einstein og Bohr, der mødes og diskuterer, mens spioner huserer omkring dem.
Udstillingen løber 9. april til 29. maj. Man kan lytte til en podcast undervejs. Den faste udstilling, 170 års vadehavskunst, er åben i hele sæsonen, fra 9. april til 23. oktober. Et nyindkøbt billede af August Wilckens, Badende drenge i Sønderho 1939, er med i år.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top