Redaktørens hjørne

Kære læsere.

Jeg har nu drevet Fanø Posten siden 16. januar og Hjerting Posten siden 15. april. De er begge ejet af Fanø-selskabet Vadehavets Mediecenter ApS med adresse på Hovedgaden 75, Fanø.
Stiftelsen af selskabet og overtagelsen af de to aviser er sket med hjælp fra Fanø Sparekasse. Jeg bor på Fanø. Mine to freelancejournalister har sommerhus i Rindby, og sønderhomedarbejderen bor i … Sønderho.
Du sidder med andre ord med et ægte Fanø-produkt i hænderne. Det er miljøvenligt, lavet af træer, som løbende erstattes af nye træer. Tryksværten er vegetabilsk og ganske ufarlig.
Avisen skal ikke tændes, den kan åbne på et halvt sekund. Den bruger ikke strøm, den bryder ikke pludselig ned, og den kan bruges til at tænde op med i brændeovnen bagefter. Og den giver arbejde til syv flittige avisbude, der ikke har mange andre muligheder for at tjene penge som kun 13-14-årige. Fanø Posten er den eneste avis, der udkommer til alle på øen. Den modtager ikke statsstøtte som dagbladene, DR og TV2-regionerne.
Og hvorfor så denne forklaring? Den kommer dels for at skabe lidt klarhed, og dels fordi mange her på øen, både arrangører og annoncører, glemmer os i hver­dagen. Vi er ellers nemme at komme i kontakt med. Smid noget i postkassen på Hovedgaden 75 eller send en mail til mail@fanoeposten.dk. Og husk, at nyheder er som æbler: Har du først smidt æblet på Facebook, er det jo et afgnasket æble, når vi får det. Medierne på Fanø ville blive mere spændende for alle, hvis man ventede med Facebook og de statsstøttede medier til bagefter. De skal nok tage nyheden, hvis den er god nok alligevel. Den samme mailadresse bruges også til reklamationer over udeblevne aviser, Men husk at angive adressen.
Og til sidst et vintertilbud til øens restauranter og andre, der ikke længere får kunderne ind ad døren i en lind strøm: seks tospaltede annoncer på 2 x 70 mm i rap for 450 kroner stykket eksklusive moms. Så kan vi forhåbentlig holde lidt liv i øen henover vinteren.

God sensommer! Og køb ind hos annoncørene. Uden dem, ingen medier på Fanø.

Relaterede artikler

Top