Nyt sognehus indvies Palmesøndag

Sognehuset i Nordby matcher flot Nordby Kirkes arkitektur.

Hele artiklen i PDF-format

Palmesøndag kl. 11 er der festgudstjeneste i Nordby Kirke i forbindelse med indvielsen af det nye Sognehus ved Nordby Kirke.

Det er et flot multifunktionelt sognehus, der indvies. Huset består af to parallelle længer, og er tegnet af Tekt arkitekterne i Esbjerg. Og det er lykkedes byggeudvalg, arkitekter og håndværkere, at skabe et sognehus, der matcher Nordby Kirke.

Den nordlige længe rummer kontorer og mødelokaler. I den sydlige er der mødesal med plads til 80 personer og et anretter køkken.

”Vi glæder os til at tage huset i brug,” siger Karen Gejl Friis, der er formand for Nordby-Sønderho Sognes Menighedsråd, der er bygherre på projektet.

”Lokalerne i præstegården var blevet alt for trange. Nu kan vi holde seniorgudstjeneste, hvor der er plads til alle ved det efterfølgende kaffebord, eller børnegudstjeneste med spisning,” fortæller menighedsrådsformanden, der understreger, at Sognehuset er Fanøs – hele øen rundt.

Byggeriet er forløbet planmæssigt og uden de store problemer, fortæller Carl Martin Christensen, der har været ’bygherrerådgiver’ for menighedsrådet. Han har sammen med formanden for byggeudvalget Freddy Christensen været med hele vejen, fra ideen fødtes i januar 2014 til nu med indvielsen den 9. april.

”Den største udfordring var nok at få ophævet den tinglyste klausul, der var på grunden, som Sognehuset nu er bygget på,” smiler Karen Gejl Friis.

Grunden blev testamenteret til Nordby Kirke i 60’erne med den klausul, at der aldrig måtte bygges på grunden. Giveren ønskede at bevare det frie udsyn til Nordby Kirke. Ifølge Karen Gejl Friis gav det ikke længere nogen mening, nu hvor der de seneste årtier er bebygget hele vejen rundt om kirken. Klausulen blev da også ophævet.

”Det er ikke bare at bygge,” siger Karen Gejl Friis.

”Det kræver tålmodighed at være bygherre, når det drejer sig bygninger tilhørende kirken. Ud over lokalplanen, så skal både provsti og stift involveres”, påpeger hun og glæder sig til at både personalet ved kirken og kirkegængerne nu får moderne og funktionelle faciliteter.

Formand for Nordby-Sønderho Sognes menighedsråd Karen Gejl Friis byder alle velkommen til Festgudstjenesten og den efterfølgende indvielse af Sognehuset Palmesøndag, hvor der vil være ’stående taffel’ til de fremmødte.

dsc_5564-kopi-2

Carl Martin Christensen og Kaen Gejl Friis, ser frem til, at de nye lokaler bliver fyldt med aktiviteter.

Relaterede artikler

Top