Nye og store forventninger til Molslinjen

FUSION   ‘Kombardo’ vil det måske lyde på Fanøfærgen, hvor ejerselskabet Danske Færger A/S nu er på vej til at blive overtaget af Molslinjen A/S.

Det kræver dog først en godkendelse fra konkurrencemyndigheder, som nu skal i gang med at behandle eventuelle konsekvenser for markedet.

“Hvis der ikke er indikation på problemer, vil det ske relativt hurtigt. Men hvis der kommer en masse op, kan det nok række hen-over sommerferien – især hvis der viser sig noget alvorligt,” oplyser kontorchef Søren Bo Rasmussen fra fusionsenheden hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med henvisning til høringsfasen frem til 4. juli.

Har I umiddelbart selv nogle betænkeligheder?

“Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag. Men vi undersøger den på samme måde som for de fleste andre fusioner, hvor vi giver markedsaktørerne mulighed for at ytre sig.”

Hos Molslinjen har man stadig ingen kommentarer, men viceborgmester Erik Nørreby (V) er positiv.

”Jeg har talt med dem tidligere – uden at gå i detaljer – og de har en anden tilgang til det tekniske niveau og måden at betjene kunderne på. Færgen har jo hen ad vejen forbedret sig, men det er gået noget langsomt,” siger Erik Nørreby, der forventer mere kapacitet i fremtiden.

”Med 20 år gammelt materiel og den vækst, der har været, er færgerne jo forældede i enhver henseende. Jeg tror da også, de selv vil have en interesse i bedre færger, og jeg har en positiv forventning til samarbejdet,” siger Erik Nørreby.

Den nuværende aftale om besejling af Fanøruten har to års opsigelsesfrist og blev indgået tilbage i 2001. Siden har rederiet skiftet navn og ejer flere gange, og Molslinjen overtager aftalen, hvis man får lov at overtage Danske Færger.

Relaterede artikler

Top