Molslinjen ønsker at overtage Færgen

FUSION – ‘Kombardo’ vil det måske lyde i fremtiden, når man kører ombord på Fanøfærgen, hvor ejerselskabet Danske Færger A/S nu er på vej til at blive overtaget af Molslinjen A/S.

Det kræver dog først en godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har modtaget en anmeldelse af handlen fra Molslinjen, og nu skal i gang med at behandle eventuelle konsekvenser for konkurrencen.

Danske Færger A/S ejes i dag 50-50 af rederiet Clipper Group og Bornholmstrafikken Holding A/S, der ejes af staten. Selskabet driver i dag færgeruterne Esbjerg-Fanø, Ballen-Kalundborg, Spodsbjerg-Tårs, Bøjden-Fynshav samt Rønne-Køge, Rønne-Ystad og Rønne-Sassnitz. Rederiet Færgen har sin historiske oprindelse i Bornholmstrafikken, men ruterne til solskinsøen blev efter et udbud i 2016 mistet til netop Molslinjen, der overtager sejladsen 1. september i år under navnet Bornholmslinjen.

 

Molslinjens overtagelse af bl.a. Fanøfærgen skal nu behandles med en klagefrist frem til 4. juli, og det har ikke været muligt at høre Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om tidshorisonten for godkendelse af handlen.

Molslinjens kommunikationschef kommunikationschef Jesper Maack siger til Fanø Posten, at man endnu ikke har nogen kommentarer.

Relaterede artikler

Top