Lasse tror på Enhedslistens chance

Lasse Harder Schousboe bor lige ved siden af rådhuset, så han får ikke langt til byrådsmøderne. Han er allerede begyndt at følge den lokalpolitiske debat i Fanø Ugeblad tæt.

10 procent af Fanøs vælgere stemte på liste Ø ved folketingsvalget, så spidskandidat Lasse Harder Schousboe tror på en plads i byrådet

Hent hele artiklen som PDF her

For tre år siden flyttede Lasse Harder Schousboe, 50, fra Brønshøj til Skolevej på Fanø. Han havde nemlig fået job som idræts- og mediefagslærer på Varde Gymnasium, og hans vejleder på gymnasiet, Peter Bøgsted, anbefalede ham Fanø. Med sig tog han sin familie, der foruden ham består af hustru og tre hjemmeboende børn. Den fjerde fra et tidligere ægteskab er flyttet hjemmefra.
”Vi søgte fællesskabet, og det kan man finde på Fanø med det rige foreningsliv og det nære lokaldemokrati, der er her. Folk tager godt imod én, især hvis man vil engagere sig,” siger Lasse, der netop er valgt til Enhedslistens spidskandidat ved kommunalvalget i november.
Han har tidligere snust til lokalpolitik i Brønshøj-Husum, og han har været aktiv i Enhedslisten, også kendt som liste Ø, i seks-syv år. Og hvorfor så lige den liste?
”Det er dem, der holder bedst på principperne i disse flagrende tider. Enhedslisten har også en stærk social profil, der fokuserer på de svageste i samfundet,” forklarer han.
Det med at blande sig har han gjort, siden han var 16 år. Han har arbejdet i idrætsforeninger, studenterbevægelsen og i en børnehavebestyrelse, hvor de gjorde meget for at skabe et fællesskab for familierne, blandt andet ved at arrangere gymnastik for børn.
”Og i kraft af det bestyrelsesarbejde blev jeg tit rodet ind i de politiske diskussioner, der var og er i København,” fortæller han.
Hans politiske tankegang er overordnet set, at det handler om at fordele midlerne bedre i samfundet.

Lasse Harder Schousboe er glad for en stor, offentlig sektor under kriser.

”Jeg synes ikke, skatterne er for høje. Vi har et fantastisk velfærdssamfund, og både under finanskrisen og coronakrisen har det slået mig, hvor godt det er at have stor offentlig sektor,” siger han.
Han er med på, at revolutionen er skrevet ud af partiprogrammet, men det tiltaler ham, at folk som Uffe Elbæk kommer og får sat gang i debat om en radikal, grøn omstilling af samfundet.
Da Enhedslisten fik 10 procent af stemmerne på Fanø ved folketingsvalget i 2019, skulle det undre ham, om de ikke fik mindst én valgt til byrådet. Hvis det bliver ham, vil han blandt andet arbejde for gratis kollektiv trafik samt flere varme hænder på plejehjemmet og i daginstitutionerne. Og han vil gøre sit for at arbejde konstruktivt med sagerne.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Top