Frank Jensen tror på sit unge hold og på et godt samarbejde

Fanøs – formentlig – kommende borgmester Frank Jensen ser øget bosætning af 18-65-årige som en af de vigtigste opgaver for det kommende byråd.

Vi vover et øje og taler med den radikale Frank Jensen, vor kommende borgmester

Hent artiklen som PDF her

VALGKAMP ’21 – Med otte ud af 11 mandater bag sig er valgets sejrherre, Frank Jensen, Radikale Venstre, formentlig Fanøs næste borgmester. Så vi har søndagen efter valget sat ham stævne.
Hvordan har du det nu?
”Jeg har det godt, jeg er stadig lidt træt efter nogle hårde dage, men jeg synes, jeg er ovenpå. Og det hele er begyndt at bundfælde sig. Jeg er beæret og stolt over det resultat, vi har skabt i den radikale gruppe. Men det er først nu, det er ved at gå op for mig.”
I vælter ind med fire mandater og snupper borgmesterposten. Hvorfor?
”Vælgerne ville have en form for nytænkning og nye kandidater på banen. Det har de jo tydeligt sendt et pejlemærke om. Og de har jo tydeligvis kunnet lide det, vi sagde. Vi var ærlige og redelige og har forsøgt at række ud og sagt, vi ville samarbejde med alle.”
Men du havde vel ikke regnet med fire mandater?
”Nej, jeg tror faktisk, jeg regnede med tre, og mange syntes det var optimistisk, men når vi snakkede med folk på gaden, så var der en utrolig fin feedback. Alle sagde: Det der, I kommer med, det ser spændende ud. Det tror vi på.”

Søn ønsker fodboldmål
Hvad sagde dine børn på fire og syv år?
”De blev da glade. I bogen Den store pære er der en viceborgmester, og det er de tegneseriefigurer der, de forholder sig til. Men ham på syv år spiller meget fodbold, og han mente, at det første, vi skulle have fikset, det var nogle fodboldmål og nogle legepladser.”
Og din hustru og din arbejdsgiver?
”Min hustru er da også meget lykkelig. Hun havde ligesom mig heller ikke regnet med det, men er spændt på det og giver mig masser af opbakning, plads til det og trukket et stort læs. Min arbejdsgiver var ked af at miste mig, men også glad. De var lidt sådan med tårer i det ene øje og glæde i det andet.”
I har sat to helt nye ind på nogle tunge udvalgsposter, hvordan tør du det?
”Det er gode folk med gode kompetencer. De står så heller ikke alene. Formanden er en vigtig person, men det er hele udvalget, der gør formanden god. De skal da bakke ham op. Og vi har allerede fået en god snak med cheferne og kommunaldirektøren, og de er helt klar til at hjælpe os nye. Nej, jeg er ikke nervøs.”
De konservative er ikke med i konstitueringen?
”Det er jo et hold, der også fik et godt valg, og det var de naturligvis interesserede i at veksle til indflydelse. Vi kunne ikke blive enige om, hvad den indflydelse skulle indebære.

Øget tilflytning
Hvad kan vi om fire år se, at I har taget fat på?
”Vi har taget fat på bosætningen. Det er ret vigtigt for os. Vi skal have flere folk på Fanø mellem 18 og 65 år. Vi skal have nogle flere lejligheder. Vi skal have kikket på nogle lokalplaner og have fundet de bedste placeringer til nogle lejemål, en god blanding af stort og småt, alment og privat. Det vil jeg gerne måles på om fire år.”
Frank Jensen tilføjer, at vi skal have udskiftet alle oliefyr, mindre varmetab i fjernvarmen med et lokalt projekt, lokalplaner med adgang til solceller og varmepumper og kommunale elbiler samt cykler og elcykler i hjemmeplejen.
Han nævner også plejehjemmet, hvor man måske ved siden af kunne bygge lejeboliger til andre.
Turister ser han gerne mange af, men de skal komme spredt over en større del af året.
”Og så vil jeg gerne måles på, hvordan vi samarbejder i byrådet,” slutter Frank Jensen.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top