Jeg har altid været god til at kaste mig ud i nye udfordringer

”Jeg har altid været god til at kaste mig ud i nye udfordringer,” siger Jon Arpe, der er ny mand hos EDC på Fanø. Han ses her med fru Liza og parrets tre børn, Liam på 7 , Kashmir på 8 år, og Iris på 6 år.

Jon Arpe bliver et nyt ansigt hos EDC Fanø. Han interesserer sig for huse og for at snakke med mennesker. Det havde han stor glæde af som tømrer, og vil han drage nytte af i sit ny job i salg
og vurdering

Hent artiklen fra avisen som PDF her

ERHVERV – Snart kan du møde et nyt ansigt hos EDC på Strandvejen 10 A. Eller nyt er ansigtet kun i denne sammenhæng, for på Fanø kender de fleste efterhånden Jon Arpe. Som tømrer, både med egen virksomhed og siden ansat hos Øens Tømrer, har han haft fingre i en del huse og sommerhuse rundt omkring på øen, ligesom han altid har engageret sig i lokallivet.
Nu begynder han i salg og vurdering hos EDC Fanø sammen med resten af holdet på Strandvejen, der består af Sebastian Landt, Amalie Skovbjerg og Erik Nørreby.
”Jeg kombinerer de to ting, jeg elsker allermest, nemlig at kigge på huse og snakke med mennesker. Mange af husene herovre, både sommerhuse og helårsboliger, har jeg allerede set indefra via mit tidligere arbejde, nogle har jeg endda været med til at bygge.”
Drømmen om at blive ejendomsmægler har han gået med i flere år, men det var først, da Øens Tømrer lukkede i sommers, at den 40-årige tømrer gjorde alvor af den:
”Men jeg skulle jo have foden indenfor på en eller anden måde. Jeg foreslog, at jeg renoverede deres gamle lokaler, på den måde kunne de ikke rigtig sige nej til mig,” lyder det grinende fra Jon, før han fortsætter mere alvorligt:
”Min tilgang er nok lidt mere praktisk end de andre mægleres. Det, tror jeg, kan blive en fordel. Jeg ser husene på en anden måde og kan komme med andre mere praktiske råd. Samtidig er jeg vant til at kommunikere med kunder. Den del stod jeg altid for hos Øens Tømrer.”

God til nye udfordringer
”Så bliver jeg nok udfordret på andre områder. Jeg har ikke arbejdet med computer og regneark i mange år. Men det skal jeg nu nok få lært. Jeg har altid været god til at kaste mig ud i nye udfordringer,” siger Jon, der tidligere har været vidt omkring, blandt andet har han sejlet med Skoleskibet Danmark og i en del år arbejdet med at renovere skibe på værfter i hele Danmark og udlandet.

Byggede sit eget hus
Men ingen steder slår Fanø. Her finder han ro, hvad enten han sejler, går på jagt eller mødes med familie eller venner.
”Vi har noget helt unikt herovre. Jeg holder af både naturen og fællesskabet. På Fanø mødes man med mange forskellige mennesker på tværs af generationer, det har jeg ikke oplevet ret mange andre steder.”
Jon selv flyttede til øen for 22 år siden fra Jægerspris på Sjælland. Lige siden barndommen har han elsket at sejle, og valget faldt derfor i første omgang på en uddannelse som kombineret maskinmester og navigatør i Esbjerg. Han flyttede ind på Mærsk-kollegiet på Fanø.
”Dengang bed jeg virkelig mærke i, at man kunne gå i kiosken uden at møde en levende sjæl. Det var lidt specielt, men ret hurtigt fandt jeg ud af, at der var fællesskaber alle mulige steder på Fanø.”
Jon valgte at droppe søfartsuddannelsen som dual-purpose officer. I stedet gik han i lære hos Arne Wohlert som tømrer.
”Jeg kom lynhurtigt til at holde meget af både Fanø og tømrerfaget. Jeg begyndte at istandsætte de gamle Fanøhuse, hvilket kræver meget omhu og respekt for de originale detaljer. Jeg gik også i gang med at bygge mit eget hus helt fra bunden, selvom jeg aldrig havde prøvet noget lignende før,” tiføjer han.

Familiefar til tre
Huset lå på en byggegrund på Spelmanns Toft, og det var egentlig meningen, at Jon ville sælge det efterfølgende, men så mødte han Liza, som senere blev hans kone og mor til parrets tre børn, Kashmir på 8 år, Liam på 7 og Iris på 6. Pludselig passede huset perfekt – i hvert fald, da han lige fik bygget endnu et børneværelse på. Samtidig flyttede både hans mormor, mor og tre mindre søskende også til øen fra Sjælland.
Da han for seks år siden blev tilbudt en stilling som ansat hos Øens Tømrer, sagde han ja:
”I adskillige år havde jeg arbejdet mange timer, både som selvstændig tømrer, og når jeg rejste omkring for at reparere skibe. Men jeg er også familiefar, så da vi fik nummer tre, trak det i mig at få et 7-15-job og have mere tid herhjemme. Det fortrød jeg bestemt ikke. Nu glæder jeg mig til at komme i gang hos EDC og resten af holdet. Det er en utrolig spændende udfordring.”
På Strandvejen 10 A ser de også frem til at få Jon med om bord:
”Jon er lokalkendt som en meget dygtig håndværker, og nu skal han i gang med et nyt håndværk, som vi ved, at han med den rette skoling bliver lige så dygtig til. Vi kommer til at have et stærkt hold, der supplerer hinanden godt, nu hvor Jon begynder hos os,” siger Erik Nørreby.

Tekst: Julie Svarrer og Finn Arne Hansen
Foto: Asbjørn Nørgaard

Tags

Relaterede artikler

Top