Giv dig tid til at snakke med rødhalsen

Fanø Natur

Det tager kun fem minutter, men du må godt blive lidt længere, er vist efterhånden slået fast som Fakta. Sådan er det også i naturen: En naturoplevelse kan gennemleves på fem minutter, hvis man haster forbi i bil eller på cykel, men bruger man lidt længere tid, så bliver det en stor naturoplevelse. Giv dig tid til at snakke med naturen og dens væsner ude i naturen eller hjemme hos dig.
Hjemme gælder gæstebuddets regler: Invitér indenfor, byd hække, hegn og barriere ned, servér en bid brød og lidt frisk vand, så kommer gæsterne både nu med sne og til foråret. I skrivende stund er Fanøs haver fulde af snepper og bekkasiner. Hos FanøNatur er rødhalsen på billedet på besøg. Får du besøg, så er det, at du må sætte dig ned for at finde ud af, hvad gæsterne fortæller. Og det tager lidt mere end fem minutter.

Rødhalsen er et ret almindelig fugl i Fanøs haver og natur.

Rødhalsen ’snakker’ hele tiden. Den kalder med et smældende ’tik’. Og så synger den selv om vinteren. Den begynder sangen tidligt og slutter sent på dagen. Det kræver sangkraft og -tid for at forsvare sit territorium. De røde brystfjer er også et led i territorieforsvaret. Kig godt efter, hvad der sker, når der pludseligt er to rødhalse på foderbrættet. Den spiser også på sin egen måde. Hvis man vil have rødhals på foderbrættet, så giv dem jordnødder eller fedtkugler. De må gerne være knust.
Der er rigtig mange rødhalse i Fanøs natur lige nu, så kig også efter dem på gåturen. Vi har besøg af nordiske rødhalse.

Tekst og foto: Søren Vinding

Relaterede artikler

Top