Farvel til frygten

Seks ud af 10 voksne på Fanø har nu fået første vaccinestik, og næsten 35 procent er færdigvaccinerede. Næsten alle beboere på plejehjemmet er færdigvaccinerede. Det er nu de 40-44-åriges og de 20-24-åriges tur i køen til et stik. Risikoen for, at en person på Fanø skulle blive alvorligt syg af Covid-19 er derfor ekstremt lille. På mandag den 14. juni kan man gå i dagligvarebutikker og på café uden mundbind. Det bliver skønt.
Så nu gælder det om at slippe frygten, blandt andet for børn, man kører i bus med. Det er helt uforståeligt, at forvaltningen kunne finde på at indføre regler, der ikke stemmer overens med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi håber og tror, at borgmesteren som øverste ansvarlige vil sørge for, at den slags ikke sker mere.
Vi håber også, at borgmesteren vil indse, at kommunen også bør informere, når der sker vigtige ting, så som at den tekniske chef og kommunaldirektøren siger op. Vi bør ikke have en kommunikationsmedarbejder, der kun laver PR. Det klæder ikke kommunen.
Frygten for turisterne må vi også gøre noget ved. For vi har et stort efterslæb fra første halvdel af 2021, der skal indhentes, og sommerpakken er skuffende dårlig. I 2020 kom en stor mængde danske turister til Fanø, og de var anderledes end de tyske turister. De brugte mange penge, men de havde ikke helt forståelsen for, at man ikke må gå på digerne, og at der er grænser for, hvad man må i klitterne. En toiletvogn ved stranden i Sønderho ville være en rigtig god idé, da det planlagte toilethus næppe når at blive færdigt.
Og til sidst en lille bøn, nu hvor Dronningen kommer. Vis hende også Sønderho, vis hende Hannes Hus. Hun er jo meget historieinteresseret, og intet på Fanø er mere ægte.
God juni!

Tags

Relaterede artikler

Top