Et helt nyt liv for den lille familie

”Mange af dagene føles det lidt som om, at vi er den eneste familie tilbage i verden…

Coronakrisen vendte op og ned på livet for kernefamilien Frey i Nordby på Fanø

Hent hele artiklen som PDF her

CORONAKRISE – Torsdag morgen efter det første pressemøde fra statsministeriet henter vi børnenes bøger på den næsten tomme skole. Her er en zombie-apokalyptisk-agtig stemning. Vi spritter hænder ved indgangen og igen ved klyngerne. Vi låner en stak bøger på biblioteket og skynder os ud. Det hele lugter lidt af dommedag.
Står op som vi plejer
Min mand Anders er læge og arbejder i Esbjerg. Jeg arbejder selv hjemmefra og har masser af deadlines, så vi står op klokken halv syv på hverdage, som vi plejer. Hjemmeskole står i første omgang på live-udsendelser fra Randers Regnskov, Sofaskolen og fri leg i timevis. Hvor er jeg glad for, at børnene har hinanden.
”Hva’ så, unger, hvad får I tiden til at gå med?” spørger jeg Max og Mille.
”Vi laver bamse-bungyjump fra hemsen,” siger de og hapser en banan fra køkkenbordet. De har mindst 150 bamser.
”Har I vasket hænder!?”
”JA!” svarer de, tydeligt irriterede over, at jeg spørger tyve gange om dagen. Sådan er livet nu.
Jeg har børnene så meget omkring mig, at jeg ikke bare kigger på dem, men jeg ser dem. Den ekstra tid sammen betyder, at jeg nærmest helt barselsagtigt forelsker mig i dem på ny.

Far og børn i en gang corona-bold.

Hver eftermiddag går vi lange ture på den mennesketomme ø eller tager på skolens boldbaner og spiller ’Corona-bold’, for ”det er jo bare noget, vi gør, mens der er corona”, siger den mindste.
Der er læring i det hele
”Moar, moar… moaaaar?!” er der meget af den første uges tid. Det er bare en lille smule irriterende, og jeg spørger min lægemand, om det da virkelig ikke er muligt, at han er hjemme bare én dag om ugen, så jeg kan nå mine deadlines. Det er det ikke.
”Men jeg kan da tage noget beroligende med hjem fra arbejde,” siger han grinende.
Vi når nu det hele alligevel. Jeg når også at kramme mine børn cirka 20 gange mere, end vi plejer.
Vi går i haven og nyder solen og vasker flagstang, mens ungerne tæsker løs på stangtennisbolden indtil den blå plastikdims, der holder snoren fast på stangen, knækker. Vi vasker havemøbler, slår græs og planter pelargoniestiklinger om. Der er læring i det hele, siger mange kloge opslag på Facebook.

 ... især da vi kører til Havside Bjerge og går tur – der er ikke et øje ud over os. Men det er også vildt dejligt at være sammen, bare os.”


… især da vi kører til Havside Bjerge og går tur – der er ikke et øje ud over os. Men det er også vildt dejligt at være sammen, bare os.”

Tekst og foto: Julie Frey

Tags ,

Relaterede artikler

Top