Fanø Sparekasse må blæse med munden fuld af mel

PENGE – Med et plus i regnskabet for 2016 på blot 166.000 kroner efter skat var det en alt andet end glad og tilfreds direktør for Fanø Sparekasse, Henning Balle, der kommenterede årets gang ved garantmødet for nogle uger siden i Fanøhallen.

Undervejs i sin beretning konstaterede han, at sparekassen står i en situation, hvor den både skal blæse og have mel i munden på samme tid – men han noterede dog også i samme sætning, at det faktisk går ret godt.

Udlån faldende

”I dag er det reelt sådan, at det koster os penge, når kunderne sætter penge ind hos os, mens vi til gengæld tidligere har haft en pæn indtjening ved indlån”, oplyste Henning Balle.

”Samtidig har udlånet i Fanø Sparekasse gennem flere år været faldende, og den 31. august i fjor nåede vi bunden med et udlån på 142 millioner kroner”.

”Siden er udviklingen vendt, og saldoen for vore udlån har løftet sig pænt. I perioden fra den 31. august 2016 til den 28. april 2017 er udlånet steget med 13,24 procent, og alene i 2017 med 6,5 procent til 160,5 millioner kroner.

Direktøren fortalte også, at sparekassen i 2016 havde en nettotilgang på 189 nye kunder. Alene i år har sparekassen fået 95 nye kunder.

”Det er meget glædeligt, at det går fremad for Fanø Sparekasse, men der er stadig lidt malurt i bægeret, fortsatte direktøren.

”36 procent af den samlede udlånsramme i sparekassen er baseret på udlån med svag økonomi. Det er en meget høj andel målt i forhold til andre, konkurrerende pengeinstitutter, og det kræver mange ressourcer af os at servicere disse engagementer”.

Vi gør hvad vi kan

”Vi gør, hvad vi kan, for at begrænse tabene mest muligt – og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe de mennesker, der står bag disse engagementer mest muligt. Målet er naturligvis at samarbejde med kunderne, og heldigvis viser dette samarbejde sig i flere tilfælde at bære frugt.

”Vi skal nok komme igennem den kreditkrise, vi befinder os i – det tager bare tid. I mellemtiden vil sparekassen vokse med en øget tilgang af kunder og større udlån, der baserer sig på god orden i kreditbogen,” lovede Henning Balle.

253 garanter, eller godt hver fjerde af det samlede antal, var mødt op til mødet, der sluttede med et indlæg af B.S. Christiansen, som fortalte om fundamentet for det gode liv.

 

 

Relaterede artikler

Top