Fanø Night & Stay har lagt fra land for fulde sejl

HOSTEL – I bedste sejlerstil er Fanø Night & Stay kommet godt fra land og har dermed givet Fanø et kærkomment boost på overnatningskapaciteten. Øens nye Bed and Breakfast hostel i Søfartsskolens gamle bygninger i den nordlige ende af Nordby åbnede dørene i maj måned, og siden har de haft en fremragende sommersæson. Det er noget, der glæder den nyligt udnævnte daglige forpagter, Anette Bendixen.

”Det er virkelig gået over al forventning. Jeg havde en idé om, at der nok ikke ville komme så mange henover sommerferien, fordi folk allerede havde booket deres ferier. Men vi har haft en fantastisk belægning. Jeg vil skyde på, at vi i gennemsnit har haft mellem 50 og 70 pct. af værelserne i brug,” siger Anette Bendixen. Fanø Night & Stay ligger placeret ved Vadehavscentret, der samtidig er Søfartsskolens gamle bygninger. Det er i den grad noget, som overnatningsstedet allerede nu bruger i deres daglige markedsføring.

De to fløje, der tilsammen huser stedets 50 værelser, er navngivet Fregatten og Korvetten, mens morgenmaden bliver indtaget i Kabyssen.

Maritim stemning

”Vi prøver at holde fast i den maritime stil og stemning. Vi har blå- og hvidstribede betræk til dynerne, vi fortæller historien om Søfartsskolen til gæsterne, og vi har af den grund også et anker i vores logo,” siger Anette Bendixen, der fortæller, at stedet fremover vil forsøge at fokusere på især større arrangementer.

”Det kan være busture og den slags. Tit og ofte skal den slags gæster tilbage på fastlandet for at overnatte, fordi der er ikke så mange steder på Fanø, der kan tage en hel busfuld. Det kan vi her,” siger Anette Bendixen, der den seneste tid blandt andet har været i dialog med Ældresagen for at stille hotellet til rådighed.

En kommunal torn i øjet

Det ser dermed ud til, at Fanø Kommune langt om længe har fået liv i det, der i lang tid har været en torn i øjet for dem. Vadehavscenteret har gået i tomgang i to år, og i forrige budrunde var værelsesdelen prissat til 2,5 mio. kr.

Tilbage i maj købte investorgruppen PAHK A/S så Vadehavscenterets værelsesdel til et ukendt beløb. Investorgruppen består af de fire stiftere Gert Poulsen, John Riis Andersen, Flemming Kühl og Flemming Haahr.

Sidstnævnte er meget tilfreds med den start, som den nye investering har fået.

Ingen udvidelser i sigte

”Vi kom lidt sent i gang, men på trods af det, så har vi fået en virkelig god start. Vi har selvfølgelig været begunstiget af et dejligt vejr, så vi har også været heldige. Men vi er endt ud med nogle meget tilfredse gæster og en fornuftig bookning til resten af året, så det er glimrende,” siger Flemming Haahr.

Han fortæller desuden, at der de kommende måneder vil blive udskiftet vinduer i bygningerne, og så skal der være tv på værelserne. Men han slår fast med et rungende afslag, at der ikke er planer om at blive større i fremtiden.

”Nej. Det er der ikke. Man skal passe på med at overgøre det, og vi skal også være bevidste om, at der i yderperioderne kan være tidspunkter, hvor der ikke er så mange gæster. Så skal det ikke være sådan, at det er for stort. Det skal være sådan, at det stadig er hyggeligt for de gæster, der er der. Så vi kommer ikke til at blive større, men vi skal i stedet gøre det bedre,” siger Flemming Haahr.

Sidst værelsesdelen af Vadehavscenteret var til salg var det udbudt til 2,5 mio. kr. Hvad fik I det for?

”Det kan jeg simpelthen ikke huske, det må du spørge kommunen om,” siger Flemming Haahr.

Tilbage ved Anette Bendixen fortæller hun, at hvis man ser længere frem på året, så har Fanø Night & Stay allerede alle værelser booket til både Strikke- og Østersfestivalen i henholdsvis september og oktober. De mere langsigtede planer for hostellet har Anette Bendixen ikke styr på lige nu. Alene af den grund, at der simpelthen har været for travlt.

Ikke tid til store tanker

”Jeg har slet ikke haft tid til at tænke store tanker. Men det er klart, at vi skal have fokus på at fortsætte den succes, som vi har oplevet henover sommeren. Dét, der bliver den store opgave, er at indgå i noget samarbejde, så vi også kan få yderperioderne fyldt ud,” siger Anette Bendixen.

Som det ser ud lige nu, regner hun med at lukke stedet ned i december, januar og februar.

”Men det kan sagtens nå at ændre sig, det ved man aldrig,” siger hun.

Relaterede artikler

Top