Fanø Kunstmuseum byder på strik og keramik

Blik på Fanø er en udstilling i udstillingen med arbejder af Lotte Kjær og Helle Bovbjerg

Hent artiklen fra avisen som PDF her

KULTUR – Normalt er der fernisering med reception, når der åbner en ny særudstilling på Fanø Kunstmuseum i Sønderho.
Tirsdag den 6. september prøvede museet imidlertid noget nyt.
”Dette er en åbning på en hverdag, ikke en reception. Det er i anledning af de kommende strikkedage i Sønderho. Vi kom for sent til at være med i Fanø Strikkefestival, men så gik Kirsten Weisberg og jeg i gang med at søge frivillige til at lave noget her,” fortalte museumsformand Birgit Knudsen.
Museets bidrag er udstillingen Blik på Fanø, der løber til 25. september samt tre kunstnermøder. Keramiker Helle Bovbjerg og tekstilkunstner Lotte Kjær var til stede ved åbningen. De fortalte, at de var glade for at kunne eksperimentere lidt mere, end de plejer, at der var en god dynamik i at være to, og at de faktisk også – da de jo er kunsthåndværkere – har produceret værker, der kan købes i museumsbutikken.
Lotte og Helle præsenterer nyfortolkninger over eksisterende værker fra museets samling.
De arbejder i krydsfeltet mellem tekstil og keramik. I udførelsen af værkerne integrerer de deres egne indtryk fra Fanø og de bærende temaer fra museets samling: Natur, folkeliv og skibsfart. Helles kaffestel med en meget dominerende kaffekande i stentøj var tydeligt en hilsen til fortidens kaffeslabberaser i Sønderho. Sjov er også det tekstilklædte bord.
De tre afholdes kunstnersamtaler afvikles den 15., 16. og 17. september fra klokken 10 til 11. Billetter kan købes i museumsbutikken.
Man kan blive klogere, hvis man følger linket til strikkedagene på soenderho.dk.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top