Fanø Dagbog har allerede nye ideer i hovedet

FOTOUDSTILLING – Flagene var fundet frem og den røde løber rullet ud, da Fanø Dagbog fredag den 17. august åbnede dørene for sin helt nye fotoudstilling.

Der ventede de inviterede gæster et imponerende syn, for på få uger var det lykkes folkene bag Fanø Dagbog at omdanne en tennishal til en fotoudstilling helt dækket i sort og med to meter høje vægge. Her hang billeder blæst helt op i størrelse af kvinder i den traditionelle Fanødragt.

”Det har været meget hektisk at skulle forvandle en tennisbane til et galleri. Men håndværkerne har de seneste dage været på arbejde til halv tre om natten og er mødt ind igen tidligt næste morgen. Og som I kan se, så er det lykkes,” sagde Christel Seyfarth få minutter inden, gæsterne fik det første kig på den nye udstilling.

”Hold da op, hvor er det imponerende,” var en sætning, der lød flere gange rundt i krogene, når man bevægede sig rundt blandt gæsterne.

Men folkene bag Fanø Dagbog har knap nok taget sig tid til at tage imod alle roserne, før tankerne om et Fanø Dagbog 2.0 bliver luftet. Idéerne om et større og mere permanent projekt er allerede begyndt at florere i hovedet på Ole Joern, en af fotograferne bag projektet.

Fotograf Ole Joern har allerede mange ideer til en ny udstilling.

”Man kunne invitere andre fotografer ind over projektet og høre deres bud på, hvordan Fanødragten skal vises frem. Og så har vi tanker om at genskabe nogle af de gamle miljøer her på Fanø, for eksempel badehotellet Kongen af Danmark. Vi har også hørt om et racerløb nede på stranden, der blev afholdt engang, mon der ikke også har været nogle Fanødragter til det,” siger Ole Joern.

Lige nu foregår udstillingen i tennishallen bag Ferielejlighed Fanø Bad, men Fanø Dagbog drømmer om et permanent sted på øen.

”Det er jo rigtig fint, som det er nu, men jeg synes helt bestemt, at vi skal finde et permanent sted. Om det så er tennishallen eller noget helt andet, det må vi finde ud af,” siger Ole Joern.

Han løfter samtidig sløret for, at man satser på at vende tilbage med noget nyt allerede til næste år.

Den nuværende udstilling, der helt bestemt er et besøg værd, er åben hver dag undtagen mandag frem til den 18. november.

Relaterede artikler

Top