Et plaster på såret til Fanø

Debatten har være heftig på Fanø i juli. Den mangedobling af dagsturister på gåben og cykel, der er afstedkommet af de gratis færgebilletter, har ikke alle været glade for. Og tilstrømningen har skabt mange farlige situationer i trafikken. Redaktøren har selv været lige ved at få en hurtig løber op på køleren i fodgængerfeltet, hvor man krydser Strandvejen for at komme til Gl. Postvej. Han får hermed en undskyldning for forskrækkelsen. Alle skal virkelig være ekstremt opmærksomme i trafikken.
De restauranter, der ikke har kunnet tilbyde plads til de mange gæster, har også uforskyldt fået kritik, og supermarkederne har måttet opgive at få folk til ikke at handle i grupper. Vi skal være heldige, hvis det ikke giver udbrud af covid-19.
Alternativet var imidlertid, at de store tab, som de forretningsdrivende og sommerhusbranchen fik fra påske og frem til 1. juli, havde kostet tab af virksomheder og arbejdspladser, og det har Fanø ikke råd til.
Nu har regeringen så givet Fanø Kommune yderligere 13,2 millioner kroner til færgedriften, så fra 10. august og frem til 30. september kan biler komme over for 50 kroner. Gående, cyklister, motorcyklister og handicapbiler kan komme gratis med. Tak for det. Man kunne have diskuteret, om pengene skulle have været spredt ud på hele vinterperioden, men når stor set alt alligevel er lukket om vinteren, er det måske trods alt en klog beslutning.
Lad os få det bedste ud af det! God august.

 

 

 

Tags

Relaterede artikler

Top