En skål for fællesskabet i den lokale sparekasse

Formanden for sparekassens bestyrelse, Jeppe Valbjørn, flankerer her to af de foreninger, der har fået en økonomisk håndsrækning, nemlig – i midten – Lene Kirkegaard fra Fanø Sommerkoncerter og Mette Pettit fra Fanø Gadeteaterfestival.

FERNISERING – 28 lokale projekter fik i 2016 en økonomisk håndsrækning af Fanø Sparekasse. Det  samlede støttebeløb løb op i 293.061 kroner, og så er der jo god grund til både at kippe med flaget og invitere på en kølig drink.

Og det gjorde sparekassens bestyrelse, da den en lun maj-eftermiddag inviterede repræsentanter for de forskellige foreninger, museer og andre, der har fået del i de rare penge, til ’fernisering’ oppe under loftet i lokalerne på Tinghustorvet 55 i Nordby.

Her fortalte sparekassedirektør Henning Balle, at udbetalingen af støttebeløb fortsætter for fuld kraft i 2017. I første kvartal er der udbetalt 72.573,65 kroner, og direktøren forventer, at det samlede beløb i år vil nå op på godt 300.000 kroner.

”For os spiller foreningslivet og fællesskabet på Fanø en stor rolle. Derfor vil vi gerne bakke op om de mange gode tiltag og spændende projekter, der skyder op rundt om på øen, og i dag vil vi altså gerne markere fællesskabet med denne ’fernisering’ for projekterne”, oplyste Henning Balle.

Billeder, malerier, litografier eller andre kunstværker var der dog ingen af ved ’ferniseringen’, der i stedet var tænkt som en hyggestund, hvor giver og modtagere af sponsorpenge kunne mødes og tale sammen om de forskellige projekter.

Ikke alle støtteprojekter blev nævnt ved arrangementet. Men det blev bl.a. nævnt, at der i 2016 er ydet støtte til Fanø Mountainbike, TV Fanø, Rindby Forsamlingshus, tilskud til spinning, Sønderho Erhvervsforening, Ren Ø, Ungdomsskolens skitur, Fanø Badmintonklub, Fanø Vesterland, Fanø Kunstfestival, Fanø Gadeteaterfestival, Fanø Sommerkoncert samt Fanø Skibs- og Dragtsamling.

 

Relaterede artikler

Top