Dragefestival har givet turismen et kæmpe løft

Foto: VisitFanø

TURISME – Verdens største dragetræf letter igen denne uge og giver både et smukt syn på himlen og flotte tal for turismen. Festivalen startede i det små ved en tilfældighed, men betydningen har haft stor effekt for Fanø – hele øen rundt.

”Hvis ikke Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg var kommet til Fanø sammen med nogle venner for at flyve med drager i 1985, havde vi slet ikke de mange turister på Fanø, som vi har i dag,” påpeger borgmester Erik Nørreby.

Wolfgang Schimmelpfennig besluttede at vende tilbage de følgende år og invitere da nogle venner med. Siden er antallet af deltagere bare vokset og vokset.

146_4653 (2) uden rød plet

Wolfgang Schimmelpfennig og hans ven Rainer Kregovski, er fortsat med i organiseringen af festivalen sammen med amerikanske Scott Skinner.

Lokalt er det primært Hanne Thyssen fra Danibo feriehusudlejning og Poul Therkelsen fra VisitFanø, der står bag festivalen.

”At de – måske lidt tilfældigt – lagde deres besøg på Fanø i uge 25, har betydet, at sæsonen generelt er forlænget med to til tre uger,” fastslår borgmesteren.

Ifølge Hanne Thyssen fra Danibo er weekenden i uge 25 den weekend på hele året med flest ankomster.

”Dragefestivalen slår alle andre uger og mange af drageflyverne bliver i 14 dage,” fortæller Hanne Thyssen.

 

5000 drager

Fanø er kendt blandt drageentusiaster i hele verden, som et af de bedste steder at flyve med drager. Ifølge VisitFanø afholdes verdens største dragetræf ’Fanø International Kite Fliers Meeting’ på Fanø, hvor henved 5000 drageflyvere mødes og skaber en fest, der ikke findes mange til andre steder i verden.

Fra denne weekend (11-12. juni) og 14 dage frem, er der masser af drager i luften over Fanø, hvor den officielle 32. Fanø International Kite Fliers Meeting festival kulminerer i dagene 16-19. juni.

IMG_3692

Fantasifigurer

Det er et helt fantastisk syn at se så mange drager på én gang. Fra traditionelle drager til store fantasidyr, og mange af dragerne er hjemmelavede.

Fanø er for drageflyvere, hvad Klitmøller er for surferne – det er ’stedet’, man bare skal besøge. Det gælder også de professionelle drageflyvere, hvor mange møder op for at deltage i dragefesten sammen med alle amatørerne.

 

Relaterede artikler

Top