Børn fra nær og fjern i fodboldskole

Christoffer Donslund på 11 år fra Skørping spiller til daglig defensiv midtbane.

DBUs fodboldskole på Fanø trak drenge og piger fra hele Danmark og også fra andre lande

FODBOLDSKOLE – ”Det er godt, det dér!” Peter Bech er fra Nørre Nebel, men dagene fra mandag til fredag i uge 30 tilbragte han på Fanø fodboldstadion, hvor han var træner på DBUs fodboldskole. Og han var godt tilfreds, for niveauet var højt på det hold af 11-12-årige drenge, han trænede i dribling, finter, skud, forsvar og målmand.
”De kan godt lide at brillere og afslutte ved at lave mål,” siger Peter Bech.

Der blev trænet finter og driblinger.

Der blev trænet finter og driblinger.

En af de dygtige drenge er den 11-årige Christoffer Donslund fra Skørping i Himmerland (det store billede øverst, red.). Han har spillet fodbold i seks år og er udtaget til talenthold i Hobro og i AAB.
”Det er dejligt at være her, og alle har taget godt imod mig,” siger Christoffer Donslund, der er på ferie på Rødgaard Camping sammen med sin familie.

 Janpari Alo på otte år bor på Fanø, men er fra Syrien.

Janpari Alo på otte år bor på Fanø, men er fra Syrien.

Det er fjerde år, at Fanø Boldklub arrangerer fodboldskole i samarbejde med DBU, og der er fuldt hus hver gang. Denne sommer deltager 51 børn i alderen otte-16 år fordelt på fire hold.
Flest drenge, men også piger deltager. En af dem er Janpari Alo på otte år, der kommer fra Syrien og i dag bor på Fanø.

Også udlændinge med
Sven Aage Hansen fra Fanø Boldklub er trænerleder for fodboldskolen, og han glæder sig over, at så mange børn er interesserede i at være med. Og de kommer ikke bare fra Fanø og danske byer som København, Aalborg og Holstebro. I år deltager også børn fra USA, Tjekkiet, Schweitz, Holland, Tyskland og Quatar. De er på ferie på Fanø, og nogle af dem har set fodboldskolen annonceret i Danibos sommerhuskatalog. Der er rigtig god stemning, og børnene glæder sig til at komme hver eneste dag, selv når det regner. Det er fantastisk at være med til, for ud over, at børnene er her, får de også nye kammerater, som de leger med, og nogle fortsætter med at skrive sammen om vinteren. Fodbold er det samme, uanset hvor man kommer fra,” siger Sven Aage Hansen.

Ikke kun børn fra Danmark, men også udlandet var med på fodboldskolen.

Ikke kun børn fra Danmark, men også udlandet var med på fodboldskolen.

I løbet af ugen var der flere aktiviteter. Tidligere målmand og nu træner af målmandstalenter i EfB i Esbjerg Niels Aage Theilmann har trænet målspark med børnene, der også har været en tur ude at spille fodboldgolf på øen.
DBU stiller som betingelse, at de deltagende børn får tilbudt frugt to gange om dagen. Frugten er sponseret af Tempo Super Spar.

Tekst og foto: Keld Nissen

Relaterede artikler

Top