Benny er træt af tung trafik på grusvej

Da Benny Bukhave fra Esbjerg flyttede til Gøgevej på Fanø, havde han aldrig drømt om, hvor meget trafik og larm, der kunne være på en sommerhusvej

Hent artiklen som PDF her

TRAFIK – Benny Bukhave, 69 år, var en glad mand, da han kunne flytte fra Esbjerg til Fanø. På grund af sin status som pensionist kan han bo i sit sommerhus på Gøgevej. Men det støjer og støver meget mere, end han havde forventet. Selv kæmpelastbiler med byggematerialer buldrer ned af grusvejen. Han mener, det kalder på ændringer.
”Der bliver vist sprøjtet med et saltprodukt, der binder støvet, når det regner og så længe det er fugtigt. Men hvad med trafiksikkerheden? Der er mange børn og cyklister på vejen. Skal vi se nogle børn dø som ved Tempo Camping i 1960erne, før der sker noget? Og larmen? Statistikken viser, at støj slår 500 mennesker ihjel om året herhjemme på grund af kredsløbsrelaterede sygdomme,” siger han.
Han har flere gange henvendt sig til kommunen for at få ensretning eller lukning af Gøgevej midt på, så bilisterne i den anden ende vælger at køre på den asfalterede vej Slunden, når de skal til Nordby, men:
”Politikerne virker totalt forandringsresistente,” sukker han.
Selv kunne han godt tænke sig, at kæmpelastbilerne fra fastlandet ikke fik lov at køre på grusvejene.
”Bygma har mindre lastbiler, de kører rundt med. Man burde kræve, at byggematerialerne blev omlastet til mindre lastbiler,” foreslår han.
Han har også en teori om, at Google Maps sender bilister og lastbiler op og ned ad Gøgevej, fordi de sparer 200 meters kørsel.
Og det er ganske rigtigt. Avisens udsendte kører efter interviewet ned til Slunden og laver en søgning. Og Maps foreslår ”på grund af trafiksituationen”, at der køres op ad Gøgevej igen for at komme til Postvejen og videre til Nordby.

 Google Maps er glad for Gøgevej, som det ses her.

Google Maps er glad for Gøgevej, som det ses her.

Slunden viser sig da også at være meget trafikeret med mange gående, cyklister og store biler.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top