Kurt drømmer om legeland i nedlagt badeland

Kurt Enevold Nielsen i det lukkede badeland. Han ser store muligheder i det og i hallen, hvor udstillingen Fanø Dagbog var.

Kurt Nielsen, Ny Form, vil investere millioner i legelandprojekt ved Fanø Bad. Han efterlyser indspark fra Fanøs borgere

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HELÅRSTURISME – Det nedlagte badeland, der hører til Fanø Vesterhavsbad Ferielejligheder, har længe været en møllesten om halsen på de cirka 60 ejere i foreningen. Men nu er ejeren af Ny Form Kurt Enevold Nielsen og bestyrelsen blevet enige om, at det er en god idé, at han overtager det forfaldne badeland og sportshallen.
Nu mangler kun en accept fra medlemmerne på en generalforsamling. Det er svært at forestille sig, de vil sige nej. For et par år siden opgav Foreningen Nordsøbadet at samle penge ind til en renovering og genåbning, da det ville koste 22 millioner kroner at lave en ordentlig løsning. Og det ville det lille badeland på 900 kvadratmeter næppe nogensinde kunne tjene hjem igen.

Vandløst badeland
Vi har sat Kurt Nielsen, der selv elsker Fanø og har et hus i Fanø Bad, stævne for at få ham til at fortælle om sine idéer med i dag vandløse hal.
Han fortæller, at idéen er at lave et legeland som i Kruså. Restauranten i bygningen skal genåbnes, og der skal også være en mulighed for at dyrke firness. Man kan så gå frem og tilbage, mens man leger, træner, hygger sig og spiser. Det er derfor vigtigt, at facaden kommer til at fange øjet, da det nedlagte badeland jo ligger bag bygningen med de fleste ferielejligheder i.

Aktivt feriested
”Det skal være Danmarks mest aktive feriested for familier med børn og for seniorer. Børn er så vigtige. Hvis de får gode minder med fra Fanø, så kommer de igen som voksne og tager deres børn med,” pointerer han.
”Vi vil satse på helårsåbning. Det samme har vi gjort i Ny Form-butikken her på Fanø. Siden den 4. maj 2020 har den været åben hver eneste dag. Folk behøver ikke spekulere på, om den er åben. Sådan skal det også være her,” siger han.
Projektet, som han er villig til at skyde fem til syv millioner kroner i, skal være så bæredygtigt som muligt.
”Og jeg vil gerne involvere Fanøs befolkning i det her projekt. Jeg vil meget gerne høre deres idéer og forslag. Jeg er ikke ude på, at vi skal have flere gæster i højsæsonen, men vi skal gøre noget for dem, der er her. Hele året rundt. Vores frtid er i dag det dyrebareste, vi har, og ferien er vor mest dyrebare tid,” slutter han.
Han ønsker ikke telefonopringninger, men alle er meget velkomne til at skrive til pa@ny-form.com. Han beder om, at man skriver Fanø Bad i emnefeltet.Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Det startede i 1986

  • Ny Form er en af Danmarks førende sportskæder med 31 butikker i henholdsvis Danmark og Tyskland. Firmaet beskæftiger over 200 ansatte i ind- og udland
  • Firmaet startede tilbage i 1986, da direktør Kurt Enevold Nielsen åbnede den første Ny Form-butik på Rømø, og dengang blev der solgt både brugskunst samt sport- og fritidsbeklædning i butikken på Lakolk Butikstorv
  • Den nyslåede forretningsmand fandt dog hurtigt ud af, at det var sidstnævnte kategori der var mest populær hos øens fastboende og turister, og dermed også den kategori der skulle satses på. Og så startede han en kæde
  • I dag producerer kæden selv flere af sine mærkevarer
  • De lave priser opnås ved indkøb af store partier uden fordyrende mellemled.

 

 

 

Relaterede artikler

Top